Are U from Indonesia ????






Waduh waduh waduh. Pulang dari Kelantan tempoh hari, sepasang suami isteri dari Belgium menegur mamaku.

"Are u from Indonesia"

Erkkkkkk...sengih busuk saja mamaku. "Nope. I'm local"

Hihihihihihihihihihi.... guess what ---->

That's because mama wore tudung that pretty much like 'Ibu Arini' and 'baby wearing' wafiy.
Mama pakai kain yg macam kain batik utk 'baby wear' wafiy. Beli sebelum nak balik kelantan. Takder yg berkenan. Rembat je yg tu.

1 BIG QUESTION - why do u baby wear ur kid?
So, the list goes.

1. EASY. NO BIG package like stroller
2. BOLEH Dibawa berlari di LCCT dan KLIA. Terbukti berkesan utk mendapat seat yg best dalam flight tanpa perlu membeli express boarding :P
3. Within 30 min at max, wafiy will go to 'lala' land a.k.a tido dgn jayanya. Juga terbukti ketika soping di Tesco, OU even dalam flight
4. Muat masuk dalam beg...uuuuu I like
5. Wafiy boleh join dalam semua aktiviti eg menyapu rumah, melipat kain, menyidai kain, memilih jajan hihihi
6. Boleh breastfeed di public tanpa disedari ..MAMA AMAT SUKA :P

PROVIDED u choose and wear it correct. Sebelum ni mama ada bli jenama P*****. Sakit pinggang. Tak bleh ejas lebih2

Now I'm eyeing on mei tai coz it is double shoulder. But still, I already fall in love with baby wear

Mari berenang...



Ari ni mama saya sakit kepala di ofis dan amat tidak produktif.
(Mama tgh plan nak sambung belajo lagi. Tapi tgh pening..bnyknya mender nak pikir........aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Cian mama saya. Takper mama, petang ni wafiy kiss mama bnyk2 supaya ilang pening :P )
Jadi dia telah men'dedicate'kan gambar ni utk saya dan umar. Umar ni anak auntie ein dan uncle noyo. Kami lahir selang seminggu.


posted under , | 1 Comments

Long time no see .....


Lamanya tak update blog. Wafiy nak interprame muka pun payah :P. Abah sibuk keje kat tempat baru. Selalu balik malam. Mama saya pulak mim...alif...lam...sin yang amat.

Bnyknya mender yg jadi:

1. Firstly, happy third anniversary abah and mama. Tak sedar dah 3 tahun ghupanya. Pejam celik pejam celik...moga jodoh mama dengan abah berkekalan ke akhir hayat.

2. Kami balik kelantan. Best..best. Abah last balik masa pilihanraya bulan 3 ari tu. Mama lak start tau ngandung (bulan 11 07') tak balik. Setahun lebih tu. Bukan apa, tak sempat satu hal. Lagi satu sebab mama pernah miscarriaged so memang tak gi travel jauh2. Holiday pun setakat kat Shah Alam (apa kejadahnya kami book hotel utk bercuti di Shah Alam sebab tak nak penat travel. hihihihihi. Yg penting..... romantik2 gitu). Kami buat aqiqah sekali masa raya aji ari tu. Nanti wafiy cerita lain kali ye

3. Birthday abah yg ke-26. Uuuuhhhh muda remajanya abah saya. Wafiy dan mama doakan abah semoga dirahmati Allah, menjadi hamba-Nya yg lebih beriman dan mampu mendidik dan menjaga keluarga kami dengan sebaiknya.

4. Wafiy achievement so far 4MO -6.2 kg , 5MO - 7 kg, 6MO - 7.6 kg
Amat pandai bergolek2 dan membuat pusingan 360 degree sehinggakan mama selalu kena ambik saya depan pintu though she put me at my comforter in the middle of the room

5. Alhamdulillah..wafiy masih lagi full breastfeed. Tapi mama makin malas nampaknya...Ish ish ish insafla mamaku. (wafiy tau mama malas sebab dalam deep freezer duk penuh susu. Tapi jgn malas tau)

6. Wsfiy first solid food. Mama prepare plain porridge ngan apple puree. Nanti wafiy citer panjang2

okla mama saya tgh susah ati nak isi borang TPM. Wish her luck kay. Wafiy nak gi kacau mama sat

posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments