Eeee geli

Bermula dengan hari yang agak malang
Pagi2 lagi potong kereta orang, nampak driver dier tgh korek hidung...yaiks

Kereta depan pun tgh korek idung yaiksss

Keretaku dipotong orang, drivernya pun tgh korek hidung yaiks

Adakah itu tabiat orang Malaysia sekarang mengorek idung sambil drive

adeh


posted under | 5 Comments

check list

Check list pindah rumah

Pack barang - half done
Terminate phone - pending
Tukar alamat bil - pending
Tukar astro - pending sampai jumaat...wafiy nak tgk jim jam
Mover - done (tunggu sabtu ni...kena delay pindah abah sibuk)
Alarm system - done (Kami ambik xtend system)
Cuci rumah - half done (kena mop balik)
lampu - area dapur ada problem
Hood & hob installation - done
Grill - done
Pengasuh - maintain yg dulu

apa lagi eeek...

bak kata kak wati - since hubby sibuk...wife jadi independent. 75% jobs mama yang kena cari...approval je abah (ala2 nak dapat approval BOARD gitu - almaklum duit2 pun kan dari BOARD ekekekkeke)

Sayang u owe me Tony Romas kay

Luv wifey izzudin


posted under | 0 Comments

Semak semak

Ujung minggu ni dah pindah ke rumah baru..tapi masih bnyk lagi tak masuk kotak
Ambik movers ofis ari tu since kami tak nak angkut barang sendiri (sila baca--mereka angkut semua, kami tunjuk begitu begini)

Since kami nak pindah ari jumaat (31/7 ujung bulan ) maka kami berpindah laki bini + movers je.

Tensen nak kemas barang..mama masukkan barang dalam kotak wafiy pun "tolong sama"

Akhirnya bnyk abah buat..mama kena distract wafiy

adeh adeh...

posted under | 0 Comments

3 more weeks to go




Actually it is less than 3 weeks...
Hujung minggu ni pasang lampu dan kipas. pasang hood hob...pasang semua mak nenek

Hujung minggu depan bawa balik kg barang2 yg kitorang tak nak pakai kat umah baru..ni edisi mengangkut

the next week masuk umah baru.Umah penuh kotak...tapi kami tak siap kemas lagi

Mak aiiih umah kecik je...barang tak sangka banyak.
Last week kami bagi kat charity baju lama dalam 8 plastik besar (hah 8!)

alkisah baju yg bnyk tak muat (nampak no kami ber2 makin bulat)

atau baju yg rasa dah tak nak pakai


tu tak kire lagi paper/ majalah nak buang...ada few bags (naper bag? sebab senang nak bawa gi tempat recycle. beg tu pulak korang bayangkan beg balik kampung yg amat BESAR TU yeeee


masuk minggu ni...dah minggu ke-3 kami mop lantai


salah cuci kot...masih berabuk.

Memandangkan wafiy sekarang tgh jadi "mop bergerak"

Kami kena make sure lantai betul2 bersih


Takut mamat kecik tu naik gatal

few people told me to wash using acid

bancuh ngan air baru bersih


adeh...sakit pinggang woooo basuh tiap2 mingu
wish us luck



posted under | 3 Comments

erkkk malasnya

malasnya nak pack

ofis baru abis pindah..nasib baik barang dari kotak yg pindah masa bulan 5 ari tu tak keluarkan lagi...so ni dari tgkt 45 gi tingkat 32 lak

(movers pun yg angkutnya)

tapi nak pindah umah ku tak larat nak kemas barang

bnyknya mender...adeh tak larat

ada apa2 tips kengkawan


posted under | 2 Comments

The 1 year journey of my breastfeeding


Alhamdulillah ....murah rezeki wafiy....mama berjaya fully breastfeed for 1 year.

I must say..it was not a smooth sailing journey
Ku tak dapat menyusukan the first one hour sebab ku mintak dr bius sampai tido lepas bersalin
Ku dapat negative feedback for the first 3 days....ku tetap menyusu tapi orang sekelilingku macm paksa bagi formula
ku turutkan bli jugak walau tak pernah berbukak tin tu
Luka2 sebab baby tak pandai latching..ku tahan..ku kuatkan semangat

Orang mesti selalu tanya...tak susah ke....banyak susu ke....kenyang ke.. and many more
ada time susu mencurah2..ada time segan nak keluar
Beg pam memang ku kendong ke hulu ke hilir
Botol susu lak memang penat kena basuh bnyk tiap ari
Tapi ku puas hati

Such a wonderful journey...seronok sangat....especially bila tgk si kecik sengih2, buat suara "ngada2" nak minta susu, sendawa after bf, etc and the list goes on (time ni rasa nak terbang balik peluk cium musyuk mama tu)

Bersyukur sebab abah pun bnyk support ...atuk...nenek....mak long (ku siap influence...dan alhamdulillah anak no 3 dan 4 dier pun pengepam sepertiku

Ku tak letak target apa2. Takut kelabu mata. Apa pun semoga berterusan rezeki wafiy..amin


posted under , | 3 Comments

Happy Birthday



Last week, kami celebrate birthday mama dan wafiy (mine-26th june, wafiy 27th june).
Abah gave us cards...1 for each of us..wafiy dah selamat godek godek kad tu....

Kami tgk Transformers - for the 1 year old boy happily slept for the first one hour inside the cinema hall....kire okla kan...suka btul wafiy tgk..

memula kami takut gak kalau wafiy nangis..tapi mungkin sebab nanny dier suka pasang home teater makanya dier ilek aja. Then we went to Mydear Warehouse sale. AGAIN????

yup..we bought high chair, car seat for abah's car, toys (kire hadiah la ni)

on sunday we went to sunway piramid to met umar's family (ein & noyo). umar was born on 6th july which 1 week apart from wafiy..kire cam belated birthday for wafiy dan celebrate awal for umar

umar bagi beg Barney..though mama disapprove wafiy bring it to nanny's house as she afraid that wafiy might "GEGET" itu "dinasour kaler ungu"

Mama and abah wish u wafiy

"Semoga menjadi anak yang soleh..dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki...menjadi anak yang bijak dan berjuang di juang Allah" amin..........

We LOVE U SO MUCH DEAR


posted under | 5 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments