Oh My Little Guy ...





Mama and abah little pumpkin down with ONE BIG PACKAGE of FLU, FeVER and COUGH since last thusrday that brought the whole family with dreadful weekend. Went to clinic after maghrib prayer, doc gave flu and fever medicine. Yet until friday morning, the little guy kept crying. One WHOLE nite...huhuhuhu. MInta dukung oooooo, slept for 20 mins, then woke up again.....then in the morning we rushed to see our paed at Hospital An-nur. (muka tak bersalah si kenit ni)
He was given "ubat BOnToT" since the temperature was 39. Still..... tho the fever subsided the little guy still crying. Later that nite around 10 pm, his nanny came to asked his condition. She insisted that hubby bought orregel (ok.. what the heck is that thingy. Well, works like Bonjela but the purpose is to relief baby teething discomfort)

Cian dier. Mama bagi teman mr bee supaya dier tido


Did I said TEETHING DISCOMFORT???? Oooooo yes....way to early for nearly 4 MO little guy. Huh, once the nanny tonyoh tonyoh on his gum..plink....he stopped crying. My oh my...sakit gusi ghupanya Hero kami. It got blackcurrant taste...ok both of us taste it...iyelah mana lah tau. NO wonder he kept drooling this past few days...mama ingat dah kebulur si kenit ni. Anyway, now we slowly "bayar balik" hutang tido 2 malam kami. The little guy was too sleepy last nite that he fall asleep when we gave him his medicine. It doesn't means that he likes those medicine hahahahhaha....




posted under | 4 Comments

Raya Mode...

Mama admit, it was already half of Syawal. Mama was down with fever, flu, cough, etc etc. Kinda of delay post. Anyway, mama still wanna post our family pict. The story will be post afterwards.


Ni perasan masih ber-2. Actually, wafiy dah kena "kidnap" dengan nenek pergi umah moyang seberang jalan rasanya or maybe in the dreamland. Tak ingat sangat. Zalim..zalim








This is our family pict for this year. Boooolat mata anak mama.

posted under | 2 Comments

PaTut ke TAk PaTuT

All this while atuk tak bagitau mama on his experience warded at the hospital. Biler mama tau, mama separuh melenting. Kenapa ye????

Ok atuk masuk spital after 1 week poser dan keluar 1 week before raya. So, atuk duk spital 2 minggu. Since atuk takder kena makan ubat, cuma ubat titik yang berjenis2 ada yg utk 2 jam sekali, 3 jam sekali, 4 jam sekali so atuk pun poser. Kat wad sakit mata tu memangla cuma atuk yg poser tapi patient pun cuma ada 4 orang je kay. Kadang cuma ada 2 orang

For the first week masa kat spital okla since mama dan abah antar makanan utk berbuka dan sahur setiap hari. (Masa tu abah dan mama ambik cuti dekat seminggu.) Dan mama dan abah buker dalam kete tetiap hari hihihihihihihi. Almaklum spital agak jauh dari umah abt 45 min journey dan kami selalu bertolak balik dalam kul 6.30 - 6.45 tak sempat nak sampai umah. Tapi sampai je kami bedal la lauk yg nenek masak. (Tu pun lauk yg mama masak juga tau. Kul 3 kami dah siap masak, since makanan tu nak dibawa ke spital)

On the 2nd week, takderla orang antar makanan kat atuk tiap2 ari, cuma biler sempat mak long a.k.a kakak mama free baru dier bawa makanan dari Tg Malim. Nak dijadikan citer, ghupanya

makanan yg atuk buat sahur tu makanan malam utk pesakit yg selalunya diserve kul 6 kat spital dan makanan buka tu makanan tengahari utk pesakit yg selalunya diserve kul 12 - Aiiiii basile jawabnya makanan sahur tu. Atuk siap kurang 6 kg tuh. isk isk

Jadi patut ke tak patut kalau mama complaint ke surat kobar ke tv ke. Nama spital tu Hospital T**** I****. Iyolah nurse2 tu pun, apalah salahnya tolong2 blikan makanan ke apa ke. Pesakit bukannya ramai kat wad tu. Cit...nila spital gomen. Garang bukan main..tu pun ada yg mama dah sound. Sobar sobar....

Jadi sekali lagi paTUT ke TAK PATUT.......


posted under | 3 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments