Nikmat Allah

Hmmm ku pandang yang di atas kadang ku jadi tak mensyukuri apa yang kami ada
Ku pandang ke bawah.....alangkah syukurnya nikmat yang kami ada


Alhamdulillah....

posted under | 0 Comments

Miss my 2 heroes

Bersiaran dari rumah...El dah masuk 2 hari ni

Wafiy demam panas....kalau panas..panas sungguh
Check kat klinik ari tu doktor kata demam biasa
Demam on off since saturday and today the complete package of flu and cough tag along with the fever
Malam memang tak bleh tido
Bukan setakat merengek.....guling2 lagi. Tapi menjelang pagi elokla pulak
Tapi asyik tido je
Ubat semua dah bagi
Risaunya hati

We are going to the hospital today if he doesn't show much improvement
Huuuhuhuhuhu by the way..hubby on really tight schedule that he needs to even spend nite at the office since last week
Rasanya kalau kampeni tu kitorang punya ..I bet by end of this year kitorang memang dah jadi millionaire..Malangnya kuli cabuk je
So...I'm all alone
He promises me that the job will be over this afternoon

Hope soooo
Kalau tak mama wafiy nak "mengamuk tahap dewa" depan ofis hubby

update
sib baik hubby balik tghari tu...so tak sempat meroyan depan ofis hubby. balik tu tido berpeluk-pelukan ngan wafiy. Sayu lak nengoknya

posted under , | 4 Comments

Passion and Casting

Usai dari training Teaming with Passion kat ofis
Kat kampeni ni semua wajib pergi
And it is indeed an interesting training to join
Siap berpeluh...berserak suara bagai

You learn something that u already know
Yup it is
So what's the heck ..
Well it's just that we simply forgot to put it into action
What had been taught to us since we were small
Back to Allah...be corteous ....pendek kata bersopan santun dan sabar itu separuh dari iman

And other story
Since last week a production team was doing their casting at our housing area
Yet I don't have any clue whose the actor /actress
But since I don't catch a glimpse of Fahrin Ahmad.....or Jehan Miskin
I just simply ignore it

wakakakkaka
Jangan marah abang
Apa pun kau tetap POOOOJAAAANNN HATIKU :)

posted under | 2 Comments

Setiap tahun

Mengalahkan orang dapat bonus 9 bulan

Kat sini, kalau time2 gini pandai je dealer kereta buat auto show kat lobi
Kot ada yang increment lebih2...bonus melimpah2 nak tukar kereta
Tahun ni Toyo** buat auto show
Selalunya tiap2 tahun sure gilir2 nya dari Toyo**, Ho****, even Malaysian car

But I bet kalau kat Cel***, buat auto show Merce***, B** sure ada yang rembat
almaklum masyuk je tahun ni

Apa pun ku tetap suka suki dengan Kancil biruku :)
Jemput naik ..jemput naik

posted under | 4 Comments

Hasil Tuaian Kami

Dah 2 minggu tak melawat tanaman belakang umah

Mak dok bising "kacang panjang ngan bendi kau dah masak tu. Petikla"
Hihihihihihi almaklum..orang tak biasa bercucuk tanam
Bendi dah masak. Siap ada yang dah tua. Takpela kami buat benih pokok seterusnya
Kacang panjang lak dah siap masuk dalam nasi goreng pagi tadi

Senyum lebar hubby tgk hasil tanaman dier
Bangga tul

Nanti biler2 free kena cabut rumput lak
Dah semak balik dah

posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments