Edisi Gundah Gulana

Alhamdulillah ari sabtu selamat tiba ke KL. sempat beraya di kelantan dan sabak.

tapi minggu ni hati gundah gulana

RED ALERT RED ALERT


mama pump dapat 7 oz je semalam. wafiy lak lately main isap2...nenen sikit...main...nenen sikit main. mama not even menstruate.....dulu penag gak jadi macam ni....especially biler balik kg lama2..kes baby sibuk main kurang minum...susahnya nak upkan balik

aggghhhh kuatkan semangat seriau oooo

ari ni start pump 3 kali balik kat ofis

ya Allah bantulah hambamu ini




posted under | 3 Comments

Salam Aidilfitri & Maaf Zahir Batin


Malam ni kami akan pulang ke Kelantan bersama daun ketupat penuh di bonet kereta.
Kali ni dapat ehsan diskaun tol seronok la sikit eceh
Hubby dah pesan itu ini....aihhhh rindu makanan jawa nampak lakiku itu

Yang tak bestnya, wafiy pulak demam.....pagi tadi pun pun baru balik jumpa dr kat spital
Mama dah check klinik yg company cover...just in case

Hopefully by tonight he will be ok....

Apa pun kami sekeluarga dengan rasa rendah diri ingin memohon maaf di atas segala keterlanjuran, salah laku dan kata....halalkan makan minum kami ...semoga kiter berjumpa lagi


posted under | 2 Comments

Edisi Gigih

Ku masih tak sempat upload gambo pengembaraan zuedin & ummion...takper bleh refer di sini.

Last week ku attend inivitation kak rita (MLO) sempena jamuan berbuka puasa....thanks akak (if u read this ok)...sedap sedap makanannya.....kambing golek siap ada 2 ekor. Tapi ku makan sikit, tu pun ehsan abu amir yg sempat merembat beberapa ketul utk familynya.
Ini case hubby buka tempat lain, ku buka tempat lain...

Bertemu tokey lunatots (sue shanteks), tokey sayangbabyibu(dhiya) dan tokey sarakids (farah).

sue kata ku gigih bawak wafiy gi ke sana..sini tanpa hubby di sisi. Sebelum ni ku soping dengan wafiy ke Tesco ---->>>>nak buek camno, lakiku itu agak sibuk......asik keliling jumpa itu dan ini (pssstttt abang jgn lupa date kiter di apartment (kedai makan di The Curve) lepas raya)

Ku kata pada sue...ku tak cukup gigih sepertimu kalau tak pasti ku sudah jadi tokey ekekekekeke

Ku rasa orang gigih adalah seperti (orang di kelilingku yeee kawan2)
1. acikyah a.k.a jiranku yg hubbynya kerja di Tampin...duk di umah ber2 ngan haziqah. seminggu sekali baru hubby balik
2. nina teman di ofis TTDI...hubbynya di Johor dan dia besarkan anaknya di KL seorang...
3. kak wati a.k.a ummimon yg gigih besarkan anak2 3 orang (sebelum bibik datang menolong) sebab hubby nya lagi sibuk dari hubbyku
4. sue shanteks yg sibuk dok promo breastfeed
.........dan ramai lagi yg jadi supermummy

ku tgh cuba jadi lebih gigih dan tidak malas......takut2 wafiy pun naik malas...isk mintak dijauhkan..

apa pun sekarang ku tgh gigih siapkan biskut raya ibu mertuaku :)

posted under | 2 Comments

Pengembaraan Zuedin & Ummimon

macam gempak sehhhh sebenonya alkisah petang semalam hubby ummimon ada meeting, so ummimon pun numpang daku..ku tak kisah, ada geng berborak gitu

sebelum tu...ku dah jadi hulk hogan sebab ada keta block ketaku....abis ku tolak ownernya datang..kurang asam buat muka derk je ..(nasib baik bulan poser....kalau tak pasti ku angkat - angkat tangan tanda marah)

pehtu beratur punyala lama dalam 20 minit...adeh...dahla pagi tu nak masuk parking q dalam 1 jam setengah...parking bayar pun semua penuh.....
nasib baik ada novel dalam keta..ummimon time ni dah start sedut asap kereta orang kat entrance parking :P

masa tu enjin dah start tak best..dah masuk NPE, kami exit ke kerinchi balik cari kedai keta

mamat india tu pun betulkan filter la, plug la, isi minyak itam la........
psst - -------ummimon baru belajo semua ni semalam ekekekekke

elok siap ku merempit cepat...sebab petang tu ada dat ngan jiran a.k.a acik yah...sib baik sempat

gambo ku pengembaraan akan ku post kemudian

demikianlah pengembaraan zuedin & ummimon
psstt - nasib baik ada geng..kalau tak sah aku nangis...hubby dahla kat vietnam
atau bile keta rosak tgh jalan semalam, mungkin ku naik alphard semalam wakakakakkaa

posted under | 2 Comments

Perihal kasut

Yeee daku comot yg amat

pergi kerja berselipar..bukan preggie mommy pun
tapi sebab ku sakit lutut

ku kena makan glucosomine...
ku malu naik tangga ada rupa terkengkang kengkang..sakit ooooo

ku kalau pakai heel tak sampai 2 inci tak sah..
hambik kau sekarang flat je selipar yg ku bli time preggie je ku ulang semula

(ku amat cerewet bab beli selipar)
jadi andai jumpaku jalan terhencot2, muka comot -----> ku sakit lutut ok!!!

p/s - ku dah rindu hubby...dier outstation gi vietnam........ooo sayang jgn lupa kami ye wink wink

posted under | 3 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments