Lifeline4Gaza ....berdoalah untuk mereka

Allah...rasa gugur jantung ini tatkala membaca

Terkini, Konvoi Freedom Flotilla Di Serang, 2 Aktivis Meninggal Dunia, Lebih 30 cedera

31 Mei – Mavi Marmara, Laut Tengah(10.30pg waktu Malaysia) – Konvoi Freedom Flotilla di serang, menurut laporan televisyen di Turki, 2 orang aktivis meninggal dunia, hampir dari 30 orang cedera.
Laporan dari live streaming IHH bahawa 2 orang yang telah meninggal dunia dan hampir 30 orang tercedera kerana serangan helikopter dari Israel. Belum ada keterangan mengenai siapa yang terkorban dan yang tercederaa tersebut.
Penyerangan yang dilakukan Israel ini dilakukan saat kapal Mavi Marmara sedang berada di perairan antarabangsa.


sumber: http://haluanpalestin.haluan.org.my/


Beberapa NGO bersatu dan bekerjasama menganjurkan program-program dalam usaha mengumpul dana daripada masyarakat Malaysia yang prihatin terhadap krisis kemanusiaan ini melalui sebuah projek yang dinamakan “Lifeline4Gaza – Break The Siege” ataupun “Talian Hayat Untuk Gaza – Menerobos Tembok Kematian.” Antara pertubuhan tersebut termasuklah Pertubuhan Himpunan Lepasan Institusi-institusi Pengajian Tinggi Malaysia (HALUAN), Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM), Jemaah Islah Malaysia (JIM), Palestinian Center of Excellence (PACE), Aqsa Syarif, Dewan Pemuda Masjid Malaysia (Dewan Pemuda), Pertubuhan Mawaddah Malaysia, dan Viva Palestina Malaysia (VPM). Bagi menjayakan misi menghantar bantuan ke Gaza ini, mereka akan menyertai usaha konvoi antarabangsa yang diketuai oleh sebuah NGO dari Negara Turki iaitu Foundation for Human Rights & Freedoms & Humanitarian Relief (Insan Hak ve Hurriyetleri – atau lebih dikenali sebagai I.H.H.) bersama-sama NGO-NGO antarabangsa yang lain seperti Free Gaza Movement dan European Campaign to End the Siege on Gaza (ECESG.)

Allah bantulah mereka dan permudahkanlah usaha mereka..subhanallah

posted under | 0 Comments

World Cup Fever

Phew.....at last we managed to paint the hall (read:hubby)

The World Cup is coming soon and I make CLEAR STATEMENT to hubby that the "world cup thingy" (read: tv) only can be mounted on the wall once it has been painted

Walla..hubby started to paint around 12 midnite and finished saturday noon
Then we went to IKEA to find the tv cabinet
Reached around 6 pm and after so much deliberation between the two of us (nak pilih hak mana berkenan campur fit in our budget since nanti kami plan nak buat built cabinet in the future. almaklum tabung ayam tak cukup lagi so kena postpone dulu)

Grabbed another household accessories and went back around 10 just to find out bad traffic that cause us 1 hour to get out of that place. On sunday, the "entertainment box" safely mounted on the wall by the deliveryman. "World Cup" punya penangan , we took ** inch plasma tv...adeh adeh

I just found out that Wireless LAN can be accessed at the parking entrance of -2 Menara **
psstt - case tunggu parking...kire tak tunggu sia2 gitu jela

posted under | 0 Comments

Breastfeed for 23 months and still going

Yup..it is such a long and wonderful journey
I never put any target...takut "putih mata"

Saper kata tak pernah dapat 0.5 oz sekali pam (pernah banyak kali gak)
Saper kata tak pernah bengkak susu sebab pam tak btul (penah siap demam 2 kali)
Saper kata bnyk susu (isk....cukup2 je sebenarnya)
Saper kata tak bizi (kadang2 ku pam di cubicle terbukaku yang menghadap 2 bilik GM dan di tepi laluan sibuk)
Saper kata ku asik dok telan pul banyk susu eg Fenugreek (3 bulan je makan nyeh nyeh nyeh)
Saper kata stokku bnyk (ku penah buang stok 600++ oz TAU....menangis tak hingat punya)
Saper kata aku tak pernah kena kutuk ngan kakak2 yang tgk aku pam sikit cakap aku sia2 (ku buat CERAMAH PERDANA lepas tu)

Bnyk tul up and down nya
Nak mencecah 2 tahun lagila bnyk dugaannya
Wafiy tak suka FM.....not even fresh milk..even with different flavor (Shall I say that I don't have any other option.....hihihihii kinda of .......yet it gives me motivation)

Sampai setahun 9 bulan mana ku pergi beg pam masti ku kelek sana sini
Cuma sekarang....kalau balik kg for weekend ku pam tangan je..masuk cawan/botol (sila jgn tiru edisi malas ni)
Even team building pun ku angkut beg pamku ...family holiday apetah lagi.
Dapat sebotol pun jadila
Bnyk orang lagi bnyk susu dariku dan anak mereka takderla balun EBM sampai 30 oz (penahla ada zaman si wafiy dok bantai EBM ngan nanny dier)
Tapi antara benda beza yg ku perasan kenapa ku masih ada stok adalah

1. Weekend pun ku pam....malam sebelum tido tu memangla (tak termasuk di ofis ye)
2. Ku kumpul sikit2 susuku...1 oz ...0.5 oz..2 oz pun jadila..campur2 dapat 4/5 oz. Even pagi ni pun ku dapat 2 oz je

Apa2 pun ku sengih je ...kalau susah hati susuku lagi tak mau keluar (merajuk kot ekekekke)
Sembahyang je ku pohon padaNya

Moga masih ada lagi rezeki utk anak bujang ku ..HAH BUJANG DAH

posted under , | 4 Comments

Double B Story

Isk lamanya tak update

Last week baru balik outstation and this thursday another trip to KT AGAIN
Balik hari..okla. At least hubby tak yah cuti cam daku kena gi outstation ke Taiping (sebab ku angkut the whole clan with me hihihihihihihihi)

And this saturday, I'll go for teambuilding at Langkawi
balik KL ari senin. Pergi balik naik flight
Thank goodness PIL akan datang teman hubby this weekend
I hope everything will be ok. First time tau..lakiku alone with wafiy
Siang takperla...but couldn't imagine at nite
Pandai2 la lakiku

Alhamdulillah...Big B masuk last month
Thanks "bosses" nanti ku belanja makan
Tetiba tahun ni dapat lebih sikit
Nothing much...dah berniat nearly half of it nak bagi my parents
So the rest...ku clearkan apa yg patut....'termasuk soping' :P

masih lagi fully Breastfeed dalam umur wafiy 23 bulan
Frankly.. lagi dekat 2 tahun..lagi berpeluh nak pam beb
nanti2 ku citer......
ku tgh pulun buat slide utk presentation ari kamis
ada major change

Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments