Breastfeed for 23 months and still going

Yup..it is such a long and wonderful journey
I never put any target...takut "putih mata"

Saper kata tak pernah dapat 0.5 oz sekali pam (pernah banyak kali gak)
Saper kata tak pernah bengkak susu sebab pam tak btul (penah siap demam 2 kali)
Saper kata bnyk susu (isk....cukup2 je sebenarnya)
Saper kata tak bizi (kadang2 ku pam di cubicle terbukaku yang menghadap 2 bilik GM dan di tepi laluan sibuk)
Saper kata ku asik dok telan pul banyk susu eg Fenugreek (3 bulan je makan nyeh nyeh nyeh)
Saper kata stokku bnyk (ku penah buang stok 600++ oz TAU....menangis tak hingat punya)
Saper kata aku tak pernah kena kutuk ngan kakak2 yang tgk aku pam sikit cakap aku sia2 (ku buat CERAMAH PERDANA lepas tu)

Bnyk tul up and down nya
Nak mencecah 2 tahun lagila bnyk dugaannya
Wafiy tak suka FM.....not even fresh milk..even with different flavor (Shall I say that I don't have any other option.....hihihihii kinda of .......yet it gives me motivation)

Sampai setahun 9 bulan mana ku pergi beg pam masti ku kelek sana sini
Cuma sekarang....kalau balik kg for weekend ku pam tangan je..masuk cawan/botol (sila jgn tiru edisi malas ni)
Even team building pun ku angkut beg pamku ...family holiday apetah lagi.
Dapat sebotol pun jadila
Bnyk orang lagi bnyk susu dariku dan anak mereka takderla balun EBM sampai 30 oz (penahla ada zaman si wafiy dok bantai EBM ngan nanny dier)
Tapi antara benda beza yg ku perasan kenapa ku masih ada stok adalah

1. Weekend pun ku pam....malam sebelum tido tu memangla (tak termasuk di ofis ye)
2. Ku kumpul sikit2 susuku...1 oz ...0.5 oz..2 oz pun jadila..campur2 dapat 4/5 oz. Even pagi ni pun ku dapat 2 oz je

Apa2 pun ku sengih je ...kalau susah hati susuku lagi tak mau keluar (merajuk kot ekekekke)
Sembahyang je ku pohon padaNya

Moga masih ada lagi rezeki utk anak bujang ku ..HAH BUJANG DAH

posted under , |

4 kata kata:

Farra said...

u'r my idol

akak pam kat umah salu je dpt 1/2oz...tetap ku kumpul..btol tak dik?

antara cabaran akak:
tgh pam sebelah, seblah nyusu, si kakak n abg nak itu ini..nak susu la ..bergaduh la..penat sgt.. kalau time hubby ada takpe

y@tipruzz said...

kagum dgn semangatmu!

byk sweet n sour bila tingat kisah bf nih. Aku dulu time sakit lama, after 2weeks kt spital blk umah pam cuma 1oz. Susu yg kugagah pam kat spital cuma dpt dlm 7oz, tu pon nurse pegi buang sbb igt dh expired. hampes dan sedey sgt rasa.

harap2 nx bb rezeki dia lebey lama from firas :)

Zuedin said...

kak farra - idol??? wakakakkaka nanti adik wafiy baru ku rasa cabaranmu itu

kak yati - sure bleh nye. kes akak ngan firas dulu kire special case kan

sya_firwan said...

da dekat 2 tahun da..tahniah zue..gambate ne!! Alhamdulillah...

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments