Anak..anak

The time finally has come

And to be frank we kinda of worry that we are not be able to manage it properly
Wafiy's tantrum...phew


Minggu lepas start la mula
Tetiba pukul2
Menjerit2
Tak bleh tunggu sikit..startla gear 3 (hambik bukan gear 1 pun)


Uuuuhhh ooohhhh................
Semalam merajuk ngan mama sampai nangis dekat 20 minit. Alih2 biler mama cakap nak jalan (memang nak keluar pun time tu) terus diam. Excited je

Subhanallah..mencabar jadi mak bapak ni
Moga Allah bantu kami agar dapat mendidik anak-anak kami menjadi anak-anak yang soleh ..amin

posted under , | 0 Comments

Selamat sudah

update - Sudah selamat mengambil EBMku semalam. thanks again kak zarid sebab sudi meminjamkan peti

bnyknya plan nak buat minggu ni sigh

posted under | 0 Comments

EBM ku di Peti Orang

We received notice by TNB saying that there will be electricity shut down for this thursday from 11 am to 6 pm

"Berpeluh makcik baca kertas kuning tu"

Bukan apa....mana la ku nak simpan stok EBM yang nyawa2 ikan tu. Adala adalam 13/14 bungkus of 5 oz

Nasib baik ada kak zarid yg rumah dekat..bleh jadi penyelamat. Thanks akak
Maka selamat la ku hantar EBM tu malam tadi. Tumpang sat. Nanti jumaat ku kutip semula.

Phewwww selesai satu masalah

posted under | 5 Comments

Kemahuan ????

Senyap sunyi yeee...

Balik kg last week sebab bapak sakit
Balik malam rabu dan balik sini hari ahad
Alhamdulillah....nampak perubahan yg bagus

Dari asyik muntah sejam sekali..tak makan cuma minum 3 sudu nestum
Makes me worry to death
Dia tak nak masuk hospital yg dekat dekat umah due to bad experience and treatment
Nak bawak balik KL memang tak larat travel
Berbekalkan ubat2 klinik, injection dan doa...alhamdulillah
Tapi kalau lepas kena lagi nak kena bawak gi spital jugak

Emak meninggal masa ku umur 11 tahun
Tiada galang ganti cuma untuk bapak ku cubamenjadi anak yang baik
Dengan keluarga yang agak kecil dengan 3 orang anak perempuan
Kakak pulang ke kelantan dan adik yg masih di tingkatan 2
Maka tanggungjawab itu adalah padaku

Hubby dan orang sekeliling selalu tanya
Tak nak buat PhD kat UK, Autralia..etc?
Kemahuan memangla ada
namun memikirkan bapakku ...ku letak harapan ke tepi
Ku sambung Master di Shah Alam je
Dan walau ku sambung PhD pun mungkin di sini-sini saja

Itulah kemahuan mungkin berbeza dari realiti yang sebenarnya
Apa pun ku cuma ada seorang bapak je

posted under | 0 Comments

SPM dan anak kita

Di ofis orang dok berbisik2 ..ada ke "duit lebih kampeni bagi tahun ni?"
"Berapa bnyk".... and list goes on

Being me...insyallah kalau ada rezeki tak ke mana...(walaupun lebih bnyk lebih bagus utk ku berjalan2 bersama hubby dan wafiy :) )

Dan hari ni ku EL ...asik berlari anak keluar masuk toilet
Nasib baik anak tak angkut sekali
Sib baik ada ayah chik --->adik hubby yg ambik result SPM tadi
Alhamdulillah takderla dapat cemerlang sampai semuanya A (hubby sila jangan kembang semangkuk k)

Tapi knowing him.....dierlah paling sabar dalam ahli keluarganya
You can just ask him for anything
Kalau time raya...saper lagi yg paling sabar buat roti jala sampai 3 kg pagi2 buta..kalau tak dier
Antara pakciknya...yang paling wafiy suka ..dierla orangnya
Bak kata orang "sejuk perut ibunya"

Mungkin anak kiter takla sebijak sampai jadi angkasawan negara
Atau juga antara mereka yang terkaya
Atau juga mereka yang banyak A waktu periksanya
Namun andai dia yang yang mendengar kata
Dahan yang boleh dipaut ketika waktu apa jua
Berilmu dan beragama
Pasti sejuk perut ibunya...amin.... semua ibu pasti mahu yang terbaik untuk anaknya

esok pagi2 nak outstation ke Taiping lagi..tapi ni dah lepas tgh malam hubby tak balik lagi
Sigh....

posted under | 4 Comments

Sabar itu separuh daripada iman

PISS OFF.....herg

Sabar- sabar.........

posted under | 0 Comments

Love



"Love does not consist of gazing at each other

but in looking together in the same direction"

posted under | 0 Comments

Dating with Hubby and Wafiy

Well, 5 stars for Avatar
Yup....both of us had fun watching it....(kalau ada lagi movie tu kat Jusco Cheras Selatan..we might watch it again)
Cuma hak kena pakai spek 3D tu yg renyah sikit
Just imagine that both of us couldn't even survive without having our "additional eyes". And the next thing we did, were put it on top of it...pergh kelakar pun ada..kejap2 melurut ke bawah :P

Wafiy????
Tido selama sejam setengah dengan jayanya selepas penat ronda KLCC tghari tu...Bangun dan join tgk Avatar...

Romantic dinner??? tak sempat
So we convert it to a nice homemade lunch for our small family --nasi beriani, ayam tandoori, dalca, acar, pepedam dan sambal cili

I used mango yogurt since hubby couldn't found any plain yogurt. belasahla labu....sedap je

posted under | 2 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments