Dapat juga ....

Remember mama's previous post??? I was really upset since hubby told me that morning that he was not able to accompany me to my convo. Banyak kerje la...ada meeting ngan Board la.
Aiyak.... sedih sedih...Sib baik masa tu kat ofis takder orang. Kalau tak mesti teman cubicle sebelah tanya. Maunya tak sedih, orang lain ada teman ku bersendirian. Niat di hati nak CANCEL je.

Tapi petang tu hubby called, kata kerje dah siap. meeting lak start petang so dia bleh teman. Berbunga2 hatiku. Nothing much at the convo, cuma since masa degree dulu convo bukan istiadat (takder sultan2 ni) so ku kira cam kobar2 la sebab Agong yg nak bagi. Wahhh manyak hensem aaa hihihiihihi (hubby cakap kete dier takder plat kete...wah baru ku tau. Tapi wife Agong memang cantik dan ayu. )

Kelakar gak sebab mostly students Master dah kawin. So masa konvo bnyk yg tgh tukar atau dah tukar status. eg Mama dapat status 'mama' masa siapkan thesis. My colleague lin - tunggu hari nak deliver baby so tak datang konvo. Takut terberanak atas stage, tak ke naya. Farah pulak datang dengan perut boyot. Next month she will deliver.

Thanks guys for the friendship





Ni hero kecik mama. Dier pun nak pakai konvo. Kan ke dier yg temankan mama masa last sem. hihiihihi














posted under | 5 Comments

Sadness




Really upset..it does effect wafiy's milk supply. Don't ask me why..otherwise I'm gonna cry


That's it


posted under | 4 Comments

Jeles...jeles

There are 4 babies that wafiy's nanny look after rite now. 3 boys and 1 girl, yet wafiy is the youngest and the one that the nanny look after since 'abis pantang'.

So far, so good. She' s quite particular in the cleaning part (mama and abah don't even need need to "potong kuku" even "cuci lidah". Yela sebab baby kan minum susu je..so gradually lidah diorang akak jadi putih and might cause ulser ke pebender ntah. She teaches the kids self discipline, they need to behave yet in the afternoon they still can play among themselves. (Ni after mama buat spot check terbukti la kan)

She's very good in handling EBM cause she had an experience to work at the nearby taska. She's even offer herself to take care of wafiy if we want to go shopping during weekend - no extra charge kay. However, we rather bring along our 'little hero' with us.

She called herself 'mama ita' and pretty much to that name, she really loves those kids since she has only 1 daughter that now in standard 3. She calls my baby - buah hati mama ita OR sayang mama ita (refer to her). I know it's good that she adores my baby

BUT......

I feel so envy and jealous as she can spend time with wafiy. She knows more on wafiy progress than me. Huhuhuhu ku jeles ku jeles. If only I can be WAHM (working at home mommy)

Yela ku bawa balik petang kul 10 mamat kecik tu dah tido.

posted under | 3 Comments

New Job...New Journey...

OK. It's not mama kay instead hubby will start his new job tomorrow.

Means today will be his last day at P** and starts his work at Hei**** P*** tomorrow. This morning, I asked him:


Mama: "Abang tak sedih ke ari ni last day abang?"

Hubby: "Tak der perasaan pun. Geng semua dah blah. Takder kawan. " (cam suara orang sedih tapi sebenonya seronok)


It has been 4 1/2 years for him working at that company. And I knew how he direly need colleague to share his thoughts about work, politics, Man U thingy, bla bla bla. Poor hubby....in his current company, people keep coming and go as they like (tak tahan la sebabnya. Takder work life balance)



Anyway, wafiy and mama would like to wish u "CHaiyok chaiyok abah".
p/s - Abah jgn selalu balik lewat ye.....nanti peminat no.1 abah a.k.a wafiy rinduuuuuuuuuu


posted under | 0 Comments

Ujung minggu lalu

Ke hadapan kawan2 semua...

Ujung minggu lepas, mama dan abah saya telah 'tobek' rambut saya. Ye..apa itu tobek. Tobek itu maknanya memotong rambut sesuka ati asal nampak pendek. Abah kata, kalau kat asrama lelaki, term ni biasa kedengaran. Selalunya warden yg buat.
'Sila perhatikan gunting ini dengan teliti. Jangan main2 tau. Sempoi betul abah dengan mama saya ni. Alas surat kabo je.'



TAPI, wafiy tak kena 'tobek' dengan warden. Mama yg potong dan abah tukang pegang. Mama cakap wafiy kena potong rambut sebab kalau tak mesti kepala asyik busuk je sebab wafiy kuat berpeluh. Abis rambut brown wafiy.... isk isk isk. Lihat.... tobek di kiri dan kanan.






Takper sebagai upah sebab wafiy baik masa sesi menobek, mama dan abah bawa gi jenjalan kat pasar malam. Sebenonya nak melawat ayah chik (adik abah) kat SMAPK. Tapi dier takder, jadi kami pun melencong ke pasar malam. Tapi kedai bnyk lagi tak buka. Mama kata lagi bagus..kalau tak cian kat wafiy.
Wafiy: "abah..cenggini ye rupanya pasar malam. Tapi tak gelap pun. "
Abah:"takper nanti wafiy dah beso... kiter gi yg betulnya pasar malam. Kalau kiter gi malam, kang mama bising."
Demikianlah cerita ujung minggu wafiy



posted under | 1 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments