Ku memohon ...dan ku berserah

It was 2 am in the morning and I was still wide awake in front of lappy.......

It was my second attempt.....
My first attempt......I didn't have enough time
I didn't have any idea where to start
I just didn't have enough courage to continue

Hubby provoked me a bit
My desire well .....rite now a bit

Ku hanya berserah pada-Mu
kurniakan ku kekuatan
Di kala ku memulakan langkah ini......diselangi wafiy yang kerap kali merengek malam-malam yang penting ini

uuhhhhoohhhh doakan ku
Ku akan kongsikan pada kalian di kemudian hari...insyaallah cuma ku pohon bantuan teman2 untuk mendoakan ku agar aku dikurniakan kekuatan untuk meneruskan...amin

posted under | 0 Comments

Tabahkan hatimu

Sempat menziarahi kak hany dan kak aidaroyani di SDMC tghari tadi..menginsafkan diri tentang betapa kerdilnya diri ini.

Kak Hany dah boleh berbual2 dan duduk ditemani abg zainal yang tak lepas berada di sisi.
Kami sekeluarga tahu kalian amat tabah dan kami akan sentiasa mendoakan agar kalian dikurniakan yang terbaik dari-Nya

Kak aida ditemani ibu disisi.. semoga cepat sembuh dari demam denggi

Kadang kita di atas ..kadang kita di bawah

Semoga sentiasa mengingati pada-Nya walau di mana kita berada

posted under | 1 Comments

Pumping Mother

Edisi emo

Cait kat wing sebelah ada makcik2 sebelah telah menyibuk kata ibu ngepam ni bnyk "ngular"

Cait sekali lagi buat kamu

Ku preparekan surat utk kawanku --mintak doktor sign. Meh kut tak puas ati lagi..meh ku present kat depa2 ni. GM -GM pun tak bising, dier pulak lebih2.isk isk

"I am writing on behalf of ____________________ and ________________________. (Mother’s Name/Baby’s Name)

The American Academy of Pediatrics recommends that mothers give their babies nothing but breastmilk for the first 6 months of life, and continue giving breast milk for at least 1 year or longer. While nursing an infant this age, it is important for the mother to empty her breasts at regular intervals (ideally every two to three hours) in order to maintain her milk supply and prevent medical complications such as plugged ducts and mastitis (breast infection). The evidence also shows that the powerful boost to an infant’s immune system is via breastfeeding that helps lower the baby’s risk of many common childhood infections and diseases. This is especially important for working mothers whose infants are in childcare centers, where babies are at greater risk for illness. Research also shows that the longer a woman is able to breastfeed, the more she reduces her risk of diseases such as breast cancer and osteoporosis.


My recommendation is that ______________ be allowed several fifteen minute breaks each day, in addition to her regular lunch break, in order to express her milk with an electric breast pump. I hope that you will be willing to work with her regarding this matter, since regular milk expression during prolonged periods of mother-baby separation is in the best interest of both mother and child.

As an employer who supports your employee’s decision to provide her baby with the optimal infant nutrition, you will ensure a more loyal and productive employee, happy in the knowledge that she can contribute to her child’s health even when she is at work. She will have less absenteeism from her job because both she and her baby will be healthier. Research shows that providing support also benefits companies with lower health care costs. "

update --- ramai sarankan ku buat dunno je..ekekekekke ku ni kes pejuang hak asasi manusia. Ku tak suka diam sunyi...ku perjuangkan agar bakal2 ibu (next year ada 3 ibu yg akan bersalin ye) yg hopefully akan jadi pumping mother lebih mudah dan nampak formal. Orang kata mungkin ini akan buat yang tak tau akan lebih tau :). Tak ke gitu

posted under | 6 Comments

Orang Kampung

Sepanjang ku ditinggalkan bos yang menunaikan haji..ku hidup dalam keadaan yang agak kelam kelibut oppps tapi balik tetap kul 5 lebih sebelum kul 5.30.

Family will always comes first ...apatah lagi nak buat chicken dance ngan merempit tolak wafiy dalam tricycle.... O ye tghari ni nak merempit gi taiping lagi..ada presentation malam ni. Apela bijak sangat mama pilih malam ni ye---->mestila sebab kena tunggu drebar free. Ku tak blh drive jauh2 jalan lurus (highway).. sah lepas 15 minit terlelap... atau tak sedar diri bawak keta samapai 140km/h.

Ku kan duduk di area kampung
Nasi lemak masih lagi 60 sen... kuih masih lagi 3 seringgit
Pergi kedai naik moto tak yah pakai helmet. Anak pusing2 depan umah tak yah risau kereta lalu lalang
Tanam serai, kunyit, cekur, cili, limau purut dan betik
Ada lagi plan nak tanam 2...3 jenis pokok
Petang tak hujan cangkul tanah belakang rumah

Ku suka...ku gembira....

posted under | 2 Comments

Takper ke

Wafiy tgh happy duk kat umah bersama atuk, nenek dan maksu..So, minggu ni memang tak anta gi taska. Sibuk tul mamat kecik tu. Mama risau sangat on 2 things:

1. Wafiy tak nak minum susu sepanjang mama kat ofis (masa duk umah ngan atuk dan nenek ni). Siap nangis2 lagi.Tapi makan memang tak putus...roti, biskut, cheese, nasi, ayam, kerepek, etc

2. Wafiy amat tak suka taskanya. Kalau lalu depan taska then usik2 dier "anta wafiy gi taska ye". Menangis sambil pegang kuat kiter. Meruntun hati kami nengoknya. Sebenarnya dah anta dier dalam 3/4 minggu dah tgapi masih lagi jadi cenggitu. We worry so much. Plan nak tukar ke taska lain dekat umah, takder option la pulak. Nak anta taska kat ofis, tgh q panjang la pulak.

Takper ke mommies sekalian...tolongla nasihat sikit

posted under | 6 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments