Takper ke

Wafiy tgh happy duk kat umah bersama atuk, nenek dan maksu..So, minggu ni memang tak anta gi taska. Sibuk tul mamat kecik tu. Mama risau sangat on 2 things:

1. Wafiy tak nak minum susu sepanjang mama kat ofis (masa duk umah ngan atuk dan nenek ni). Siap nangis2 lagi.Tapi makan memang tak putus...roti, biskut, cheese, nasi, ayam, kerepek, etc

2. Wafiy amat tak suka taskanya. Kalau lalu depan taska then usik2 dier "anta wafiy gi taska ye". Menangis sambil pegang kuat kiter. Meruntun hati kami nengoknya. Sebenarnya dah anta dier dalam 3/4 minggu dah tgapi masih lagi jadi cenggitu. We worry so much. Plan nak tukar ke taska lain dekat umah, takder option la pulak. Nak anta taska kat ofis, tgh q panjang la pulak.

Takper ke mommies sekalian...tolongla nasihat sikit

posted under |

6 kata kata:

aida said...

takper.. sbb bila zue balik, dia direct feed ngan zue kt rumah

hmm kenapa dia nangis tanak g taska?

@}--- said...

hmmm.. kena buat kajian tempatan kot kat taska tu. mesti ada something buat dia tanak pegi. kot2 kena buli ke.. ape ke..

sya_firwan said...

yup..cm kena wat kajian..mungkin ade sebab kenapa wafiy tak nak pergi taska tuh..yang selamat tukar taska laa..sebab wafiy pon kecik lagih nak bgtau zue if something wrong happen..

sozm said...

sekdah pon agree dgn advice yg lain. budak takkan takut tanpa sebab. cuba kakzue try survey tempat lain. takpon tanya2 kat parents lain yg hantar anak kat taska tu.

Zuedin said...

dear mommies..ku tak buat kajian tempatan lagi..tapi mommies lain yg anta anak kat situ semua anak diorang ok je..isk isk sedih ni

Farra said...

benornya kan anak-anak mmg suka sgt dok umah sendiri

dulu kami ingat amik maid akan settlekan problem, so bebudak mmg dh hapy sgt dok umah with maid

skali maid kami stop, bebudak refuse gak nak gi umah pengasuh semula..liat sgt! bila kami dah beredar ok je bebudak tu main kat situ..amak akak penah singgah umah pengasuh time koje, elok je bebudak tu main ramai2 dik

so eloknya mak benti koje dok umah sbb anak suke dok umah sendiri he he

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments