Our Honeymoon


thanks friends for those attending our open house last week..for those not invited...we are so sorry..maybe we missed out your names. Nevertheless, our home sweet home always open for friends and families...just inform us first. Otherwise..air bujang le jawabnya

We are going for our honeymoon this year one month earlier...to avoid traffic congestion and end year overdue job (psstttt boossss maaf la ye).

Sayang
by ajai & marsha
ku sayang kamu
memang ku cinta
Ku taruh hati ku
pada bicara tentang cinta
kau mungkin pun tahu
kata hati mu
Aku cuba menghalang
tapi ku tak terdaya kasih
namun sayang yang hadir
membawa sinar
Lena aku didalam pelukanmu
ku tak pernah rasa cinta oo sebegini
bisakah terus begini
pertahankan cintaku
Kata hati jangan lepaskan cinta
kerna kita seharuslah hidup bersama
biar badai datang melanda
cinta tak akan goyang
masa akan tentukan
kesetian hati ini
kita terus begini hingga akhirnya
Memangku cintaku sayang kamu
Aku cintaku sayang padamu...
May Allah rahmati hidup, rezeki dan jodoh kami hingga akhir hayat...amin




posted under | 3 Comments

Mood di pagi hari

Piss off sungguh....di waktu pagi...hujan turun renyai-renyai
Sahla kan jem dan agak mencabar bab nak nyelit2

Tapi apa salahnya bagi signal kot nak nyelit kiri kanan....
pastu buat muka tak bersalah
wei luku kang...baru tau

bahaya sungguh
macamla bayar extra monthly installment kereta tu kalau bagi bnyk signal
isk

psstttt - ini mood bengkek di pagi hari sila abaikan

posted under | 0 Comments

Being a mom

I'm not complaining.......

Biler anak menangis...kiter yang sibuk2 dulu
Biler anak sakit......kiter yg terasa dulu
Biler anak ketawa riang ria...kiter pulak yang terasa nak melompat2
Biler anak pandai buat itu ini...kiter pulak yang bangga lebih2

Tapi biler anak nakal...rasa nak luku je..ekekeke

But because of being a mom
Mama tunggu wafiy kat luar taska (it was first time beb)
Kot dier kene luku
Kot dier kena buli
Kot dier nangis guling2
Kot dier buat peel
Kot dier belasah anak orang
Kot dier "geget" anak orang
Mama yg trauma...he did cry though.....tapi selepas dipujuk oleh kakak2 di taska dia belasah tido seround

Being a mom.......is totally makes a woman becomes a supermommy

posted under | 3 Comments

Kisah dolu-dolu

Lama ku tak berjumpa dengan Nurul, kawan baik masa kat U dulu. Masa alpha dan beta (foundation dan first year), kami memang satu group dan selalu lepak umah each other utk siapkan assignment.

Last jumpa masa aku kawin. Nama jer kerje satu kompeni. Mungkin sebab lain building, kami terputus hubungan.

And last week, we had a date. Yes, it was totally awesome and most of our conversation filled with laughter. Mamat2 belakang kitorang asik jeling2 je. Tak puas / jeles. kami tak kisah.

She still single but don’t quite sure whether still available or not. Hihihihihihi sorry Nurul.

Then, suddenly She asked me when hubby approached me to couple gitu……as she remembered one romantic story (for me la kan of course) about us.

"It was 8 years ago when I was hospitalized due to apendiks. We still not couple yet back that time. When hubby reached the hospital, I was ready for the operation procedure and he was not able to see me.

Pretty much to say…he nearly cry or should I say cover line tak bagi nangis …:P
.
Yet, he came the next day after persistently asking his group mate; wawa and irra to accompany him during the class.


Bla bla bla…it was the patience and determination that makes me fell in love with hubby…."

Even now after 4 years of marriage, hubby lebih sabar dariku.....especially time daku ngada :P

"Abang, thank you for loving me"


posted under | 0 Comments

Hero kecik dan Hero Besar

ok mama belum preggie lagi...bendera baru naik. Patutla seminggu susu kurang...Alhamdulillah..ni dah back to normal ------>10/11 oz...cukup-cukup buat wafiy yg minum 10 oz.

Hero Besar
Last week hectic as hubby kene gastrik teruk..kami pi spital pantai kul 2 pagi siap angkut wafiy.
Lepas kena sedas injection, dalam kul 4 pagi kami balik....half day la mama duk siapkan makanan abah and take care of him

Hero Kecik
jumaat angkut hero keciklak jumpa paed since dier dah batuk 3 minggu tak baik2.
siap x-ray, nak check paru2. Alhamdulillah, nothing severe...dr prescribe ubat lain dan kalau tak baik lagi kena datang balik. And this week, he shows some improvement though it lill' slow.

sabtu ahad penuh ngan jemputan open house...and finally both of us kena diarrhea. Biasala tu kan...time bnyk open house.

Anyway congrats to amri - the newly wed & sekdah for the new baby (dah 2 minggu lepas dah beranak, baru sempat ku lawat)

posted under | 2 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments