4 years back


Overdue post

Four years back..it was the day that both of us unite as husband and wifey


25th November 2005 the day it was


Blessed with 1 little handsome guy......the vow to love, take care and cherish each other shall always be with us

Doakan kami bahagia selamanya....



posted under | 0 Comments

Hari Bapa

Ari ni dua -dua hero mama di rumah..yg besar mc yg kecik dijaga oleh yg besar yg mc....
Sebelum ni penah dok citer ngan hubby masa selangor cuti next month..hubby kena take over since taska pun cuti (kami kan duduk di kajang, selangor)

He told me "ala senang je..pasang tv...kalau dier nak makan apa2 mesti dier sibuk cakap nanak nanak...."
Despite all that...I called him once in every hour and he called me back triple times asking

1."macam mana nak makan (refer to my big hero). wafiy dah makan...susahnya...."
2. "macam mana nak bagi susu?". "mana puting?""macam mana nak panaskan?"
3. "susu mana nak bagi?"---> I have the frozen and the cold one

and I keep asking him"
1. "wafiy dah minum susu?"
2. "wafiy dah makan ubat?"
and countless more questions...

and hubby now u know what I've been thru all this while especially since often I can see your face only on friday nite ..the rest hubby balik malam ku dah tido..pagi ku pergi kerje hubby tido coz penat sangat

update
Both of them survived..ekekeke..though later hubby rushed to the office for a meeting and left wafiy at taska and suddenly went with fever. Took him to the clinic and now he's ok cuma mam je jalan terkengkang kengkang---->semalam fire drill ooo dan ku turun dari tingkat 32 guna tangga amidst the fact that I have "sakit lutut tahap gaban"

love both of u...
I wear my heart on my sleeve la kan .... :)

posted under | 2 Comments

Kuala Sepetang ..here we come

For the past two weeks, only 4 days I managed to go to the office.
ITIL course followed by "wafiy sakit mata", mama demam and outstation.

Since abu amir pergi haji, maka mama terpaksa ganti untuk presentation bebudak induction di Taiping. Kami pekena mee banjir kuala sepetang Mak Teh lepas abis presentation. Kami order mee banjir udang RM10 dan mee goreng RM 6 dan RM10. 6 ringgit udang kolam...RM10 dan RM12 udang laut. Beria kami cari kedai ni since dah masuk majalah 3 la, tv la, etc.....but to be honest ada pro and contranya

Along the Kuala Sepetang road, there are plenty of shops that offer the same thing...pick which one that u like and if u go futher past kedai mak teh...u gonna find few kedai far way better in term of presentation and arrangement (kire lebih cun dan bersihla) rasa tak taula kan.

Udang memang bnyk...ku siap usik hubby "perut abang macam akuarium udang.....penuh tuuuu". Sedap la gak sebab pedas tapi mee banjirnya cair kuahnya dan banyak lalat wooooo....

Hubby kata...orang review sini utk bab bnyk udang so bleh la compensate ngan kekurangan yg lain..tapi ku agak tak setuju bab lalat...nanti ku upload gambar aaa

oo ye I'm still a pumping mother for those that keep on asking and alhamdulillah...rezeki wafiy masih panjang lagi utk fully breastfeed though cukup2 makan....sudah setahun 5 bulan...ku tak sangka

psst --sechdah----breastfeed is such a long journey yet it is so sweet to have special bonding with your baby that nobody else could offer

posted under , | 1 Comments

Part III - Baby wearing

Kami pulang dari Langkawi dengan 2 beg besar...2 beg pack dan wafiy masih lagi tak expert berjalan. Remember that we parked our car at Menara T* and took lrt to Sentral then went by bus to LCCT.

So, how we manage to survive...now mama dah upgrade dari ring sling ke double shoulder. bli dari SNuggbaby -----best and recommended. All this while masa ring sling hubby tak nak bawak sebab dier cakap sebijik macam minah indon dan memang lebih sesuai utk pompuan but now...pass it to him and he will happily carry wafiy here and there (wafiy 10 kg tau mau senget makcik dukung 2/3 jam.

oo ye sila abaikan mama dalam rupa bentuk optimus prime (perasan) kes orang selsema dan batuk tapi nak gi bercuti...elak orang lain dari kena

next time - kiter share the benefit of baby wearing (sebelum ni penah dah)...

Part II ---foooooood


Google a while before we flew to Langkawi and list down few "must stop" shops. Please remember that we don't even think about the cholestrol what so eva....that's why pipi masing2 naik kembung balik langkawi

I must say...some sounds better over the net than the taste

1. Laksa "power", location dekat dengan area airport...buat pusingan keliling pulau akan jumpa lori laksa power...the taste sedapla jugak tapi biler ditiup angin laut sambil menghirup air cendol jadi superb......

2. Kedai seafood alia di pantai chenang...agak tersorok sikit....ask them to cook their specialty ...sedap sedap...tambah2 udang hak besar + sotong + ketam

3. Kedai Rasta...classy but the taste is superb...romantik gitu....

4. Kedai roti Tun M...bertentang dengan Petronas Play Smart...berhadapan dengan dock kapal2 ekslusif gitu...kedai roti bertemakan japanese..must try for the cheese portion..sedap giler...kami bli 4 tak sampai otel semua dah abis..lepas ni kena Pavilion utk rasa lagi

5. Restoran Jailani...hmmm tomyam kaw giler sambil ditiup angin malam ...isk romantik

tu jela kot...nanti korang mengata kitorang asik mencekik je ekekekekekeke (btul la tu kan)


posted under | 2 Comments

Honeymoon Part I

tajuk biar gempak ..bagi semua jeles ekekekekekeke

atas permintaan ramai (kunun2 la tu ramainya)...kami bercuti di langkawi
(aikk situ lagi kan ke pernah pergi....sajer nak makan coklat banyak2 :P. Another reason, mama tak nak rasa KECIWA lagi sebab dah few times kami dah bli tiket gi tempat2 best dan terpaksa cancel sebab ......)

Few facts:
1. We bought ticket during Air Asia RM0 seat promotion..murah gak for our family pergi dan balik less RM250.
2. For hotel we booked via Go Holiday Air Asia. The 3rd night was free (yippie..sah bukan T* Re***t) We stayed at langkasuka hotel (frugal kes..:P baru masuk umah daaaa sengkek)...the size of the room is BIG...KING SIZE + SINGLE BED (pergh best bergolek2 seisi keluarga)
3. We rent Kia Picanto Auto for the rate of RM70 which should be at least RM80 during school break ..ku sudah jatuh cinta pada kia picanto
psst - sayang nanti gaji dah 5 angka bleh belanja 1. ku tak mau Nissan Murano ekekekekke
4. Kami cuma pergi Cable Car and few places yg ada binatang eg Underwater World..we were more excited to show penguin to wafiy than jalan2 tgh panas ke Dataran Lang
5. Kami pergi almost to all kedai makan yg orang kata best di Langkawi ----akan cerita part II nanti
6. We went to LCCT by bus, parked our car at Menara then took LRT to Sentral-----how we go back and forth while bring wafiy + beg yg besar + beg laptop + beg pump --part III
7. kenapa bnyk part sangat daaa..supaya ku ada mender nak citer..:P

posted under | 3 Comments

Hectic

Long overdue post

Safely back from our holiday last week though hubby rushed to the office afterward and later came back home around 2 am. Kami tak pergi jalan beria atau soping beria...just spend time together though hubby keep on receiving call and doing his work at hotel (huh nila kes bercuti time orang lain kerja). Main agenda bnyk dipenuhi aktiviti food testing based on recommendation by many over the net......dari "seclassy restaurant till lori tepi jalan".

Returned to office with piles of works....balik lambat
and for this week ..went for ITIL course and exam

This weekend, kena balik kelantan and next week dash off to taiping outstation...the other week..adik hubby nak merisik lak...pretty bz

huh...anyway holiday once in a blue moon memang dapat releasekan tension
apa lagi mari cuti2 Malaysia lagi

posted under | 3 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments