Adakah gara2 sardin

Ari ni mode happy sebab esok nak balik kg
baru abis pam - hah tetiba dapat dekat 9 oz utk sekali pam (semenjak wafiy dah masuk setahun ni....pam kat ofis sehari dapat 12 oz la at most dan wafiy consume 10 oz)

Adakah ia gara2 roti SARDIN goreng semalam

Tidak syak lagi --------. sardin kan one of protein resources

posted under | 5 Comments

Mudah atau malas

Alhamdulillah...dah hari ke-6 kiter berpuasa. Sempat balik kg mama last weekend..and this week too :P

Setakat ni mama sempat masak di umah coz adik hubby ada kat umah.Bleh tolong tgk2kan wafiy masa mama masak. Mamat kecik asik sibuk nak nolong...bagi menan tahan 2 minit je. Last2 abis bertabur semua kat lantai..nak jugak mama angkat....adeh. Setakat ni tak bli heavy meal lagi kat param "pasar ramadhan"

But next week..biler adik hubby dah masuk sekolah susah sikit la

So...mama opt for mangkuk tingkat yg bleh delivery ke rumah. Takut tak sempat masak at least dah ada makanan.. Nak keluar parking dari ofis pun g at least 15 minit..... Belum jem lagi...adeh adeh. Ada gak nak masak lauk2 tambahan...but at least dah ada something kalau tak sempat (mama tak reti makan lauk sikit2 :P. Tu sebab tembam ekekekkekee)

Ok gak price RM140 for 2 people utk mangkuk tingkat tu..yela kalau gi param sah2 abis lebih dari tu. Don't ask me about the taste as it shall starts on september. Lagipun bukan sorang je yg masak. Ikut agen yg masak cuma menu akan sama. (mama doa bnyk2...tukang masak tu terer masak)

Moreover, with the H1N1 issue...it is better to be careful

Lagipun malam tak rasa flat...insyaallah Allah permudahkan utk beribadat..kalau tak masuk 9.30 je dah flat giler (ke sibuk buat kuih raya tak tau la kan)

Kesimpulannya...mudah atau malas :P

posted under | 3 Comments

Salam Ramadhan

Wahai rakan-rakan seagama..kami sekeluarga mengucapkan

"Selamat Menyambut Ramadhan"

Semoga kehadiran ramadhan kali ini akan lebih mendekatkan diri kita kepada-Nya insyaallah
Perbanyakkanlah solat sunat, tadarus, selawat dan salam

Buat ibu-ibu yang menyusukan moga Allah kurniakan kekuatan kepada kiter untuk meneruskan misi penyusuan kiter.

Ni merupakan tahun ke-2 mama BF time puasa. Yg penting:

1. minum secukupnya
2. makan kurma
3. eat and drink lots of protein eg air soya
4. jgn lupa makan makanan seimbang..sayur buah


posted under | 3 Comments

Smart baby


Uhhh oooh si kecik suka flip buku. Yg peliknya kalau newpaper confirm dier koyak2kan. tapi kalau buku dier dok ralik flip muka surat tu. Sampai muncung-muncung mulut

Mama baru perasan sebelum ni masa kat umah lama...yelakan umah kecik..so the center of attraction selalu depan tv...kami kurang interaction

Tapi biler dah pindah umah sendiri ni...tv kat tgkt atas lak mama maleh nak turun naik
So, kami selalu bukak pc dan main flash card. Frankly speaking...mama sekarang lebih rajin layan wafiy dari astro (nampak sangat kaki nengok tv)

I browse thru the net and found brillkids. How we can teach our baby to learn and read..
The baby's mind is like sponge and it is never to early to teach them something. Just make it interesting and follow their cue and steps

How about u? Mind to share???


posted under | 3 Comments

The Bizi Bee

Yup hubby is totally the bizi bee for the past few weeks. Cian cayang balik lewat2 kul 3/4 pagi

Wafiy pun totally blur sebab malam tak nampak abahnya...pagi bangun biler nak gi umah nanny baru nampak abahnya (Rasanya si kecik ni rindu nak main bola ngan abah)

Walau sofa dah sampai..umahku memang lapang...sebab belum ada perhiasan.nanti nantilah...seronok lak nengok hero 2 orang tu main bola kat hall

Oo sekarang mama keluar umah pukul 6.30...sebab ada bnyk station
1. pergi hantar wafiy ke umah nanny lama kat BMC (6.45 sampai)
2. keluar dari BMC kena beratur sebab ada traffic light (7.00 baru dapat keluar)
3. kul 7.30 sampai ofis terus gi breakfast
4. 7.50 sampai ofis.......bnyk ehhhh

ni tgh kecek2 nanny dier suh pindah sg sekamat gak (sesaper tau umah utk disewa)

ooo ye..bab yg abah selalu balik lewat tu..mencabar sikit. sebab mama ni penakut
lagipun ada kes few months back orang masuk rumah (biasala perumahan baru)

Kami install Xtend alarm system. Alhamdulillah installation dapat murah..GSM based since takder fixed line lagi area tu. cuma bayar bulan2 utk monitoring svc..siap minta pasang smoke detector (really recommended sesaper nak pasang... customer svc so far memuaskan)
Pastu siap bagi panic button kat atas ngan bawah (kot panic time kecemasan...tekan je button tu eg..fire, burglary, sakit nak beranak tapi laki kat ofis :p)

Ari tu mama accidentally terlanggar tingkap abih berbunyi...svc center call dok tanya"puan ada masalah paper ke?" beria tanya kot ada paper. Abah pun sibuk call sebab both of us akan dapat sms notification

Rasa senang hati sikit nak tinggal umah..abah pun tak susah hati sangat biler balik lambat
apapun tawakal kepadaNya


posted under | 2 Comments

Alhamdulillah

Kami dah duduk rumah baru seminggu lebih..

Berpindah hari sabtu, ni masuk minggu ke-2. Cepat betul movers tu angkat. Datang pukul 9 pukul 11 siap hantar ke rumah baru. 2 trip lori 5 tan okey.


Tapi the whole week tak sempat kemas umah pun. Hubby kena kerja sabtu dan ahad. Balik lak pukul 3/4 pagi. It kinda' chaos at our home. Sikit lagi macam tongkang pecah

Weekend lepas baru kemas sikit2. Seronok duk umah sendiri walau macam surau (lapang). Seronok petang2 lepak depan umah tgk miow miow kata wafiy

Abah seronok surau dekat je.

posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments