The Bizi Bee

Yup hubby is totally the bizi bee for the past few weeks. Cian cayang balik lewat2 kul 3/4 pagi

Wafiy pun totally blur sebab malam tak nampak abahnya...pagi bangun biler nak gi umah nanny baru nampak abahnya (Rasanya si kecik ni rindu nak main bola ngan abah)

Walau sofa dah sampai..umahku memang lapang...sebab belum ada perhiasan.nanti nantilah...seronok lak nengok hero 2 orang tu main bola kat hall

Oo sekarang mama keluar umah pukul 6.30...sebab ada bnyk station
1. pergi hantar wafiy ke umah nanny lama kat BMC (6.45 sampai)
2. keluar dari BMC kena beratur sebab ada traffic light (7.00 baru dapat keluar)
3. kul 7.30 sampai ofis terus gi breakfast
4. 7.50 sampai ofis.......bnyk ehhhh

ni tgh kecek2 nanny dier suh pindah sg sekamat gak (sesaper tau umah utk disewa)

ooo ye..bab yg abah selalu balik lewat tu..mencabar sikit. sebab mama ni penakut
lagipun ada kes few months back orang masuk rumah (biasala perumahan baru)

Kami install Xtend alarm system. Alhamdulillah installation dapat murah..GSM based since takder fixed line lagi area tu. cuma bayar bulan2 utk monitoring svc..siap minta pasang smoke detector (really recommended sesaper nak pasang... customer svc so far memuaskan)
Pastu siap bagi panic button kat atas ngan bawah (kot panic time kecemasan...tekan je button tu eg..fire, burglary, sakit nak beranak tapi laki kat ofis :p)

Ari tu mama accidentally terlanggar tingkap abih berbunyi...svc center call dok tanya"puan ada masalah paper ke?" beria tanya kot ada paper. Abah pun sibuk call sebab both of us akan dapat sms notification

Rasa senang hati sikit nak tinggal umah..abah pun tak susah hati sangat biler balik lambat
apapun tawakal kepadaNya


posted under |

2 kata kata:

Ummu Auni Afif said...

zue, bayar berapa untuk install tu ek?

Zuedin said...

dier kire ikut point pemasangan. dapat murah RM50 dari rege asal RM90/80 kot. smoke detector tu RM150. panic button free (patut berapa ratus ntah). memender alah GSM semua free. monthly RM79.

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments