Mudah atau malas

Alhamdulillah...dah hari ke-6 kiter berpuasa. Sempat balik kg mama last weekend..and this week too :P

Setakat ni mama sempat masak di umah coz adik hubby ada kat umah.Bleh tolong tgk2kan wafiy masa mama masak. Mamat kecik asik sibuk nak nolong...bagi menan tahan 2 minit je. Last2 abis bertabur semua kat lantai..nak jugak mama angkat....adeh. Setakat ni tak bli heavy meal lagi kat param "pasar ramadhan"

But next week..biler adik hubby dah masuk sekolah susah sikit la

So...mama opt for mangkuk tingkat yg bleh delivery ke rumah. Takut tak sempat masak at least dah ada makanan.. Nak keluar parking dari ofis pun g at least 15 minit..... Belum jem lagi...adeh adeh. Ada gak nak masak lauk2 tambahan...but at least dah ada something kalau tak sempat (mama tak reti makan lauk sikit2 :P. Tu sebab tembam ekekekkekee)

Ok gak price RM140 for 2 people utk mangkuk tingkat tu..yela kalau gi param sah2 abis lebih dari tu. Don't ask me about the taste as it shall starts on september. Lagipun bukan sorang je yg masak. Ikut agen yg masak cuma menu akan sama. (mama doa bnyk2...tukang masak tu terer masak)

Moreover, with the H1N1 issue...it is better to be careful

Lagipun malam tak rasa flat...insyaallah Allah permudahkan utk beribadat..kalau tak masuk 9.30 je dah flat giler (ke sibuk buat kuih raya tak tau la kan)

Kesimpulannya...mudah atau malas :P

posted under |

3 kata kata:

Farra said...

mudah dik! seriesssss...harganya berpatutan gakkk

Ummu Auni Afif said...

mudah ler :P..alasan alasan, hihi

Zuedin said...

waaa ku bnyk penyokong...mudah kan

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments