At 20 months

Erk this week output kurang memberangsangkan. 7 oz at most. Wafiy minum 9/10. Cilok yang beku la..........Kes nak angkat bendera jepun

uhh oooh and the breastfeed journey still strong at 20 months

posted under | 0 Comments

Shall we....my dear

Yup...jem seperti biasa minggu ni walaupun better than a week before CNY holiday

And it was a tough week for hubby
Well..came back around 3 am and worked over the weekend
With hp problem....sigh

So...shall we proceed with our date this friday my dear?

Yes..Avatar it is at KLCC
Friday afternoon after jumaat prayer
(baru sekarang sempat tgk...janganla gelakkan).

And we plan for romantic dinner for the three of us (tak tau la hak ni jadi romantik je idak..ngan si wafiy terkinja2 dalan high chair)

Sabtu ahad..buat aktiviti mengempiskan perut dengan bercucuk tanam belakang rumah dan pusing satu taman barang seround dua

posted under | 3 Comments

Pagi yang indah

Less than 20 minutes I reached office. Siap bleh bli sarapan on the way lagi!!

Syioknya kalau tetiap hari gini. Korang cutila lagi cutila lagi

Hidungku dah sumbat...biasala berjangkit

posted under | 1 Comments

Takperla sayang

selamat tiba dari kelate kul 11 pm ari selasa..selepas hampir 12 jam journey.
Dan hari ni, hari khamis ku terpaksa EL sebab wafiy demam dari semalam..demam dari kelantan lagi on off since friday...biler panas, panas sungguh tu pun kat umah sempat "wilie" (btul ke ejaannya) ngan ketanya

alhamdulillah abang ipar pun dah selamat bertukar "status". semoga jodoh mereka berkekalan ke akhir hayat

On journey mode - kami pulang ke kelantan malam jumaat pada pukul exactly 12 malam. jalan lengang sungguh. Kami tiba di RnR Gua Musang pukul 4.30 tido dan tido sampai kul 6.30 sebelum sambung journey pukul 7 dan selamat tiba di kelantan pukul 9 pagi

balik kl ari selasa 11 pagi. Kami guna bnyk jalan kampung, jadi jem dapat dikurangkan..ye je. singgah di stesen minyak yg agak baru sampai tak ramai orang..mandikan wafiy dan solat... then masuk mempaga dan keluar semula di bentung utk makan malam isi minyak dan reload touch n go (kes lupa nak reload).

dari bentung ke kl mama yg drive..hubby memang tak larat dah....
cian hubby he supposed to take one day leave on wednesday yet he need to go to the office
and he told me that he needs to work during weekend too
Poor hubby....
Takperla sayang

daku pulak cuti hari rabu tapi kamis terpaksa ambik EL. panas sungguh badan si kecik
ni dah kul 11 pagi..dier baru bangun sebab malam tadi tak dapat tido
Takperla sayang

posted under , | 5 Comments

Shopping with baby


Well indeed he is a happy lad

If abah is not around yet mama rasa nak "panas bontot" nak gi jalan. Kami tetap gi jalan

Masa cuti memang selalu jalan ber2, ke Jusco, Tesco atau ke pasar malam

One day you may find a "beautiful mom" wearing her beautiful double shoulder Snuggbaby pulling her shopping trolly (ni yg pesen macam makcik2 gi pasar tu)

or on other day you may find her pushing her son in a shopping cart with lot of shopping bags (to be exact membukit okeh)

or you may find her just simply walk around with her son -- window shopping while chasing her boy who is jumping up and down the alley

If it is sunny day, sunglass for wafiy (yg hak RM7) is a MUST

eitherwise he's gonna cry his heart out (silau weih)

But in his hand "toys" , "roti", "biskut" is a MUST HAVE THING too

that's picture of yesterday. We went to buy few things at Jusco Cheras Balakong..Balik hujan daaa..penat ooo ukur Jusco wafiy tido jap


posted under , , | 7 Comments

Breakfast

Ku jeles orang bgn pagi sempat buat breakfast utk hubby tercinta
Ku bngn awal gak..time bangun tula si kecik merengek..dari kul 5 ke 5.30 ke kul 6
Kalut itu ini......kul 6.50 kena keluar sebab kalau tak mesti jem teruk since rumah lalu depan sekolah dan jem kat highway

BTW minggu ini jem yang AMAT TERUK
Ku ulangi JEM YANG AMAT TERUK. Selalu kelaur 6.50, 7.20 paling busuk 7.30 sampai opis. La ni sampai 7.45. Tu dah abis nyelit dah tu.
Adeh...sebab diorang bersemangat nak siapkan kerje sebelum cuti panjang CNY ke..hopefully.

Lututku memang merengek la jawabnya.....
psstt- yg sakit lutut kanan..walau ku pakai auto kaki kanan mesti kena guna.
Nantila ku pikirkan cadangan hubby utk tukar ke auto

Tapi biler pikir-pikirkan balik, hubby pun takdela berminat pun nak breaskfast-breakfast ni
Kalau cuti..ku dah kebulur sibuk masak itu ini, beli itu ini..die makan sikit je
So, kesimpulannya..ku buat breakfast biler wafiy besar sikit ..biler dah tak bangun minum susu malam (eeeiii hello kang adik dier lak mintak) For the time being, biarlah plannya gitu dulu ekekekek

Dan biarlah ku bangun lewat sikit..sebab ku cuba sabar menanti hubby yang selalu balik lewat tiap ari....Nanti nak teman hubby ...makan malam...borak-borak...main ngan wafiy...guling guling anak beranak (at times ku kena make sure si kecik berjaga lewat sikit sebab abah sibuk nak main ngan dier..rindu katanya)

okla ku tgh survey hantaran lak ni..MIL suh preparekan satu...ku ni mana reti ...:P

posted under | 3 Comments

Masuk opis

yup.. I'm back after nearly one week of mc
Sayu jer breakfast pagi tadi kat food court. Selalu ada tukang teman a.k.a wafiy a.k.a tukang sepah lepas breakfast

Ku tak check mail lagi....bnyknya nak kena siapkan since jumaat nak cuti sampai rabu. My BIL (abang hubby) nak kawin...hmmmmm adeh...ku tgh kumpul semangat sambil makan2 depan lappy

posted under | 0 Comments

Miss HIM Dearly

I miss him dearly
Yesterday he came back home at 4.20 am
And he told me that the deadline is nearing
uhh ohh I miss him DEARLY despite the fact I am on "sakit mata" mode
If not ......bleh ku tipu sunat ku kata ku nangis teresak-esak rindumu ekekekke

psst -- macam tak biasa ekekkee..biasala ambik mode baca buku genre romantic :P

posted under | 0 Comments

Erkkk haru biru

yer seperti tajuknya...ku mc untuk ari senin dan selasa sebab sakit mata (senin tu tak valid pun sebab wilayah cuti). dan hari ni (rabu) walau mataku masih merah..ku jengukkan diri ke opis. Sajer je bagi peluang kat sesaper yg nak sakit mata, mintak dariku ekekkekee. Ku dapat mc dari spital pantai (kami pegi 11 pm sebab baru sampai dari kg dan pulang kul 1 pagi..adeh penat tunggu je lebih)

Alhamdullillah setakat ni hubby dan wafiy tak kena

Waktu ni la rasa bersyukur atas nikmat-Nya. Since mama diasingkan di umah dan wafiy dihantar ke taska. Sempat baca 2 buku by my all time favourite authors--Judith Mcnaught and Julie Garwood entitled Double Standard and My Gentle Warrior.

Yaaa ku tau both are romantic books..what to do
Iris Johansen pun termasuk dalam kesukaanku dan ku tgh completekan collection buku mereka
Ku takderla romantik pun .. but I really love the way how a man tries to win his woman heart ekekekke

pssst - ku disuruh sambung cuti lagi..sakit mata alkisahnya

posted under | 2 Comments
Newer Posts Older Posts Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments