Orang Kampung

Sepanjang ku ditinggalkan bos yang menunaikan haji..ku hidup dalam keadaan yang agak kelam kelibut oppps tapi balik tetap kul 5 lebih sebelum kul 5.30.

Family will always comes first ...apatah lagi nak buat chicken dance ngan merempit tolak wafiy dalam tricycle.... O ye tghari ni nak merempit gi taiping lagi..ada presentation malam ni. Apela bijak sangat mama pilih malam ni ye---->mestila sebab kena tunggu drebar free. Ku tak blh drive jauh2 jalan lurus (highway).. sah lepas 15 minit terlelap... atau tak sedar diri bawak keta samapai 140km/h.

Ku kan duduk di area kampung
Nasi lemak masih lagi 60 sen... kuih masih lagi 3 seringgit
Pergi kedai naik moto tak yah pakai helmet. Anak pusing2 depan umah tak yah risau kereta lalu lalang
Tanam serai, kunyit, cekur, cili, limau purut dan betik
Ada lagi plan nak tanam 2...3 jenis pokok
Petang tak hujan cangkul tanah belakang rumah

Ku suka...ku gembira....

posted under |

2 kata kata:

Farra said...

"apa khabar orang kampung ? " ~ lagu sudirman

org kg mandi perigi tau..adik mandi shower lg tuhh hehe
:p

Zuedin said...

ujung jalan kitorang ada anak sungai..plan biler wafiy besar sikit..nak beramai-ramai meraduk ikan dalam air tu ....orang kampung la katakan

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments