Edisi Gigih

Ku masih tak sempat upload gambo pengembaraan zuedin & ummion...takper bleh refer di sini.

Last week ku attend inivitation kak rita (MLO) sempena jamuan berbuka puasa....thanks akak (if u read this ok)...sedap sedap makanannya.....kambing golek siap ada 2 ekor. Tapi ku makan sikit, tu pun ehsan abu amir yg sempat merembat beberapa ketul utk familynya.
Ini case hubby buka tempat lain, ku buka tempat lain...

Bertemu tokey lunatots (sue shanteks), tokey sayangbabyibu(dhiya) dan tokey sarakids (farah).

sue kata ku gigih bawak wafiy gi ke sana..sini tanpa hubby di sisi. Sebelum ni ku soping dengan wafiy ke Tesco ---->>>>nak buek camno, lakiku itu agak sibuk......asik keliling jumpa itu dan ini (pssstttt abang jgn lupa date kiter di apartment (kedai makan di The Curve) lepas raya)

Ku kata pada sue...ku tak cukup gigih sepertimu kalau tak pasti ku sudah jadi tokey ekekekekeke

Ku rasa orang gigih adalah seperti (orang di kelilingku yeee kawan2)
1. acikyah a.k.a jiranku yg hubbynya kerja di Tampin...duk di umah ber2 ngan haziqah. seminggu sekali baru hubby balik
2. nina teman di ofis TTDI...hubbynya di Johor dan dia besarkan anaknya di KL seorang...
3. kak wati a.k.a ummimon yg gigih besarkan anak2 3 orang (sebelum bibik datang menolong) sebab hubby nya lagi sibuk dari hubbyku
4. sue shanteks yg sibuk dok promo breastfeed
.........dan ramai lagi yg jadi supermummy

ku tgh cuba jadi lebih gigih dan tidak malas......takut2 wafiy pun naik malas...isk mintak dijauhkan..

apa pun sekarang ku tgh gigih siapkan biskut raya ibu mertuaku :)

posted under |

2 kata kata:

Farra said...

ye la akak mmg kagum ngan org gigih nih..dan suka dgr cerita mereka , yg baik utk dijadikan panduan dan motivasi

ok adik wat kuih raya ape tuh? share lee gambooo

kak azie said...

yes..setuju sgt ngan acik yah yg gigih..k.azie ni asyik depends pada hubby jer..bila la nak nak jadik gigih ni..zue pun gigih gak..

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments