PaTut ke TAk PaTuT

All this while atuk tak bagitau mama on his experience warded at the hospital. Biler mama tau, mama separuh melenting. Kenapa ye????

Ok atuk masuk spital after 1 week poser dan keluar 1 week before raya. So, atuk duk spital 2 minggu. Since atuk takder kena makan ubat, cuma ubat titik yang berjenis2 ada yg utk 2 jam sekali, 3 jam sekali, 4 jam sekali so atuk pun poser. Kat wad sakit mata tu memangla cuma atuk yg poser tapi patient pun cuma ada 4 orang je kay. Kadang cuma ada 2 orang

For the first week masa kat spital okla since mama dan abah antar makanan utk berbuka dan sahur setiap hari. (Masa tu abah dan mama ambik cuti dekat seminggu.) Dan mama dan abah buker dalam kete tetiap hari hihihihihihihi. Almaklum spital agak jauh dari umah abt 45 min journey dan kami selalu bertolak balik dalam kul 6.30 - 6.45 tak sempat nak sampai umah. Tapi sampai je kami bedal la lauk yg nenek masak. (Tu pun lauk yg mama masak juga tau. Kul 3 kami dah siap masak, since makanan tu nak dibawa ke spital)

On the 2nd week, takderla orang antar makanan kat atuk tiap2 ari, cuma biler sempat mak long a.k.a kakak mama free baru dier bawa makanan dari Tg Malim. Nak dijadikan citer, ghupanya

makanan yg atuk buat sahur tu makanan malam utk pesakit yg selalunya diserve kul 6 kat spital dan makanan buka tu makanan tengahari utk pesakit yg selalunya diserve kul 12 - Aiiiii basile jawabnya makanan sahur tu. Atuk siap kurang 6 kg tuh. isk isk

Jadi patut ke tak patut kalau mama complaint ke surat kobar ke tv ke. Nama spital tu Hospital T**** I****. Iyolah nurse2 tu pun, apalah salahnya tolong2 blikan makanan ke apa ke. Pesakit bukannya ramai kat wad tu. Cit...nila spital gomen. Garang bukan main..tu pun ada yg mama dah sound. Sobar sobar....

Jadi sekali lagi paTUT ke TAK PATUT.......


posted under |

3 kata kata:

Suki Cida said...

patut! diorg ni kalau tak ada aduan makin dia ingat ok! Manala org tak jadi sakit? esh emo la baca entry ni... patut! patut report!

aCiK yAh said...

Takleh ke salurkan aduan ke Biro Pengaduan Awam aje?

hamdan al-kandahlawi said...

assalamualaikum..

eh abru perasan abg din ada blog :P

memang tk patut dia buat lagu tu.kena tempeleng sedas dua tuh.

apa kbr suma?wafiy dh membesar.haha

selamat hari raya
Maaf zahir batin

bile bleh beraya umah ni?

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments