3 more weeks to go




Actually it is less than 3 weeks...
Hujung minggu ni pasang lampu dan kipas. pasang hood hob...pasang semua mak nenek

Hujung minggu depan bawa balik kg barang2 yg kitorang tak nak pakai kat umah baru..ni edisi mengangkut

the next week masuk umah baru.Umah penuh kotak...tapi kami tak siap kemas lagi

Mak aiiih umah kecik je...barang tak sangka banyak.
Last week kami bagi kat charity baju lama dalam 8 plastik besar (hah 8!)

alkisah baju yg bnyk tak muat (nampak no kami ber2 makin bulat)

atau baju yg rasa dah tak nak pakai


tu tak kire lagi paper/ majalah nak buang...ada few bags (naper bag? sebab senang nak bawa gi tempat recycle. beg tu pulak korang bayangkan beg balik kampung yg amat BESAR TU yeeee


masuk minggu ni...dah minggu ke-3 kami mop lantai


salah cuci kot...masih berabuk.

Memandangkan wafiy sekarang tgh jadi "mop bergerak"

Kami kena make sure lantai betul2 bersih


Takut mamat kecik tu naik gatal

few people told me to wash using acid

bancuh ngan air baru bersih


adeh...sakit pinggang woooo basuh tiap2 mingu
wish us luck



posted under |

3 kata kata:

Ummu Auni Afif said...

zue, rumah baru memang macam tu. berhabuk, sapu banyak kali pun berhabuk juga..lama2 baru OK

Zuedin said...

uuuh naik goyang kepala lutut mengemop kak

y@tipruzz said...

betul ckp aini. Mmg berhabuk sokmo umah baru. Tayah basuh acid pon takper.

Comei wafiy tido..nampak keletihan sungguh hehe

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments