The 1 year journey of my breastfeeding


Alhamdulillah ....murah rezeki wafiy....mama berjaya fully breastfeed for 1 year.

I must say..it was not a smooth sailing journey
Ku tak dapat menyusukan the first one hour sebab ku mintak dr bius sampai tido lepas bersalin
Ku dapat negative feedback for the first 3 days....ku tetap menyusu tapi orang sekelilingku macm paksa bagi formula
ku turutkan bli jugak walau tak pernah berbukak tin tu
Luka2 sebab baby tak pandai latching..ku tahan..ku kuatkan semangat

Orang mesti selalu tanya...tak susah ke....banyak susu ke....kenyang ke.. and many more
ada time susu mencurah2..ada time segan nak keluar
Beg pam memang ku kendong ke hulu ke hilir
Botol susu lak memang penat kena basuh bnyk tiap ari
Tapi ku puas hati

Such a wonderful journey...seronok sangat....especially bila tgk si kecik sengih2, buat suara "ngada2" nak minta susu, sendawa after bf, etc and the list goes on (time ni rasa nak terbang balik peluk cium musyuk mama tu)

Bersyukur sebab abah pun bnyk support ...atuk...nenek....mak long (ku siap influence...dan alhamdulillah anak no 3 dan 4 dier pun pengepam sepertiku

Ku tak letak target apa2. Takut kelabu mata. Apa pun semoga berterusan rezeki wafiy..amin


posted under , |

3 kata kata:

y@tipruzz said...

congrats congrats!
alamak kite taknah snap pic firas tgh bf. kena amik nih wat kenangan hehehe

PadNani~~{@ said...

Congrates Zue!
Really understand how d great feeling goes=)
chomel jek mata wafiy jeling kamera^^

Zuedin said...

kak yati - btul mahal tu kenangan tu.....

nani - bestkan rasa. chomel ke? ekekekeke

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments