Long time no see .....


Lamanya tak update blog. Wafiy nak interprame muka pun payah :P. Abah sibuk keje kat tempat baru. Selalu balik malam. Mama saya pulak mim...alif...lam...sin yang amat.

Bnyknya mender yg jadi:

1. Firstly, happy third anniversary abah and mama. Tak sedar dah 3 tahun ghupanya. Pejam celik pejam celik...moga jodoh mama dengan abah berkekalan ke akhir hayat.

2. Kami balik kelantan. Best..best. Abah last balik masa pilihanraya bulan 3 ari tu. Mama lak start tau ngandung (bulan 11 07') tak balik. Setahun lebih tu. Bukan apa, tak sempat satu hal. Lagi satu sebab mama pernah miscarriaged so memang tak gi travel jauh2. Holiday pun setakat kat Shah Alam (apa kejadahnya kami book hotel utk bercuti di Shah Alam sebab tak nak penat travel. hihihihihi. Yg penting..... romantik2 gitu). Kami buat aqiqah sekali masa raya aji ari tu. Nanti wafiy cerita lain kali ye

3. Birthday abah yg ke-26. Uuuuhhhh muda remajanya abah saya. Wafiy dan mama doakan abah semoga dirahmati Allah, menjadi hamba-Nya yg lebih beriman dan mampu mendidik dan menjaga keluarga kami dengan sebaiknya.

4. Wafiy achievement so far 4MO -6.2 kg , 5MO - 7 kg, 6MO - 7.6 kg
Amat pandai bergolek2 dan membuat pusingan 360 degree sehinggakan mama selalu kena ambik saya depan pintu though she put me at my comforter in the middle of the room

5. Alhamdulillah..wafiy masih lagi full breastfeed. Tapi mama makin malas nampaknya...Ish ish ish insafla mamaku. (wafiy tau mama malas sebab dalam deep freezer duk penuh susu. Tapi jgn malas tau)

6. Wsfiy first solid food. Mama prepare plain porridge ngan apple puree. Nanti wafiy citer panjang2

okla mama saya tgh susah ati nak isi borang TPM. Wish her luck kay. Wafiy nak gi kacau mama sat

posted under |

0 kata kata:

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments