What a Great Time....

Minggu lepas sampai hari selasa, rasa heaven sangat coz jalan AMAT clear. Within 30-40 min je ulang alik kerja tu pun dalam kelajuan yang ku rasakan amat perlahan (80 km/h since ada Ops limau). kang tak pasal dapat love letter. Kalau tiap2 hari macam ni kan best ------imaginasi seorang driver yang amat malas.

We spend our CNY holiday at Sabak Bernam. Along was my BIL yg belajo kat SMAPK. Well, basically since CNY punya cuti amatla panjang, by default budak asrama boleh balik. Tapi disebabkan 'CIKGU2 DIA AMATLAH MELEPASKAN TANGAN' kali ni maka bebudak yang duk jauh tak dapat nak balik. Yela mana nak cekau tiket last minute.

Memula cikgu2 yang 'bijak laksana' tu bagitau CNY tak boleh balik------ Fine.
Then, diorang cakap makanan tak disediakan since Dewan makan under renovation -----Hah
So, can u imagine in 5 days apa bebudak ni nak MAKAN? -------Maggi, biscuit (kembung perut)

Nasib baik umah dekat je ngan asrama, bolehla ambik dia dan bawa balik kg sekali. Tapi kesian gak sebab ada bebudak yg tak balik langsung (tak der sedara mara yg dekat dn takder kawan to tag along -- menumpang umah)
Dahla sekolah tu macam ke dalam sikit, kalau nak pergi town ke kedai makan ke, it's quite far.
Ni nak complaint ni. Sikit2 kat tv isu cikgu buat kerje lebih tu lebih ni.
Tapi kalau dah taraf boarding school tapi tak boleh nak jaga bebudak, eeeeiiiiiiiiiiiii rasa %%%&&^%^%$%%#. Ni nak naikkan isu macam ni kat tv/kementerian.

Forget about it.

My sis pun ada bawa balik her BIL and SIL ke kg. So, kali ni kampung meriah sangat. Yela selalu yg balik kitorang 2 family cuma 7 orang je. Ni tambah jadi 10. Happy sangat bapa, umah besar yang selalunya senyap tetiba bising. hehehhe tapi diorang ni pakat cakap kelantan lak. Ish ish tak paham..tak paham

1st activity - diorang jalan2 keliling kampung (there are a lot of progress - ILDAS, SBPI, Pusat Akauntan Negara, and few other things). Lepas tu keliling pantai lak --- tapi takla secantik tioman or hentian since it is pantai hutan bakau. But still it will take ur' breath away (compare to KL)

Next is barbecue (ni idea orang ngidam la ni :) ). Ada jiran ni, cikgu tapi suka sangat pergi laut dan dier ada bot. So, kitorang tempah lah udang, ketam, ikan semua kat dia.

Best---- sebab dier cuma suh bayar Rm30++ tapi kitorang dapat berkilo2 udang, ketam dan ikan.

Malam tu, we had our dinner kat luar umah makan nasi goreng cina + barbeque.
Dahla ditemani dengan 'coconut shake' (air kelapa je...saja nak melebih2) yang bebudak ni ambik tepi umah.
Sedapnya.......... Memang best makan seafood fresh2 ni, buh garam sikit then bakar. Sedap sehingga menjilat jari.
Seronok sangat bebudak ni, yela kat kg diorang takder nya nak petik2 kelapa atau seafood yg segar2 macam ni.

Para ibu pun happy sebab diorang tak yah masak sebab kaum adam yg menyediakan semuanya. Sesekali apa salahnya

Kalau boleh buat lagi best kan abang..........

posted under |

0 kata kata:

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments