I'm tired.........

yeyeyyeye firstly auntie cafe (please check on my previous entry) dah tutup kedai. Akhirnya dier mengaku kalah dengan kuasa pembeli di TTDI.

Few days back, my hubby trapped in the lift (masuk ni dah 2 kali). Nasib baik ada budak2 kolej Nursing Masterskills, duk kat situ gak diorang la tolong. (Dulu ingatkan nurse2 ni bnyk pompuan je, tapi zaman dah berubah. La ni bnyk gak laki). So diorang pun berhempas pulas nolong. Nasib baik. Sebelum tu, ada gakla tepon company lift tu. Memula buat suara sedih:

Me: "Tolong encik ada orang tersangkut dalam lif kat blok _, kat Bndar Mahkota Cheras"
The lift guy: "Mana ada orang. Tiap kali datang je takder pun orang"

Me: "Yela encik datang lambat. Ni husband saya dalam lif. Datangla"
The lift guy: "ala datang mesti takder dah"

(dengan perasaan panas ati. Orang minta tolong bnyk la cekadaknya) &^^(^&^^*^*^$%#%$

Me:"You better come here as soon as possible. Otherwise, I'm gonna sue your company. Sebab cuai" --->ecewah tetiba cakap omputih. Sebenonya nak nangis dah. Sian hubby dalam lif sorang2

The lift guy: "oooo ok. ok"

Dipendekkan cerita. Sampai ke sudah dia tak datang. What's more? Company yg maintain lift tu dah bertukar ke company O_ _ _, yg lebih bagus.

Tensen2.

Dahla sekarang kena keluar umah awal. Kul 6.40 dah kena keluar. huaaaaaaaaaaaaaaaa
Bukan sebab jem di mana2 highway. Tapi jem nak keluar perumahan. aaaaaaaaaaggggh sedih2. Tapi sampai ofis pun awal la kul 7.40.

Ikutkan ati dan kaki dah tak larat. Rasa nak pindah to better house je. Tapi memikirkan yg umah nak siap dah, sabor jela. Oleh sebab tu, sekarang sebelum kul 8.30 mesti dah tido (penat ooo). Bangun sebelum kul 5.30 pagi. Kalau nak dikira 9 jam tu tido. Tapi semenjak preggy ni, mesti asyik terbangun je malam2. Tu sebab kat ofis asyik ngantuk je

Disebabkan tu jugakla, biler keluar je dari lif (berbalik ke cerita 1). hubby tetiba cakap dier nak balik ke T_. Alasan cian kat kita, so nanti pergi balik kerja boleh sama2. Yela sekarang kejap client sana, kejap client sini. But the plan need to be delayed first till demer_ _ _ process complete.

posted under |

0 kata kata:

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments