Our Junior

Hmmm just wanna share what happen to me for the last few months after I transferred to other unit. Rezeki berada di unit baru, though sometimes it is quite boring there (since people I knew there less than at Annexe 2 & Menara) but it's fine with me. Boleh tambah kawan baru

The thing is, I still adapting to the non busy environment. hehehhe. I get the chance to explore new things, but frequently I doze off as most of the task required you to be "good reader".
(Please bear in mind that pregnant mum tired easily...huh alasan). Sebenarnya berada di unit ni, mengingatkan kembali kepada satu angan2 yang pernah dilupakan coz takder peluang.
Satu harapan baru, tapi dengan ura2 kata C_ _ nak berenti /pindah ke tempat lain disebabkan demer_ _ _, merencatkan kembali harapan tersebut disebabkan tak tau whether unit ni akan masih wujud atau tak. Anyway, walau apa yg terjadi my hubby will always be by my side supporting me.


Next, will try to update pict of our baby frequently as one of my friend who also pregnant with more or less the same EDD as mine doesn't get the chance to see the progress of her 'junior" (pictorial aka ultra sound pict). Sebab company diorang tak cover sgt medical ni (rasanyala..sebab kalau nak ultrasound kene bayo sendiri). Nasib baik T_ cover, ni rasa bersemangat nak buat kerje ni


Masa first time tau pregnant, it's about 4 weeks.
Then due to the abdominal pain and miscarriage that I had, I was referred to the specialist. I purposely request for Dr Khamsiah at Hospital An-nur Bangi (bnyk orang rekemenken dr ni. Lepas tu bila baca majalah Pa & Ma ada cerita pasal one lady bersalin dier sambut siap bagi nasihat2 nak bersalin, jadi terus berkenan kat dr ni)


Ni first ultrasound, it's about 5 week. kecik je kan. Sebenarnya masa kitorang bawa balik gambar ni, laki bini dok belek2. Maklum la tak familiar lagi mana satu baby tu mana satu usus.
FYI, due to the apendiks operation 7 years back, usus kat dalam perut tu macam tak berapa betul la. Senang cite masa healing proses tu, usus cam melekat2. Dr advise to go for second surgery kalau sakit makin teruk. Tapi tak buat pun.



8 weeks in pregnancy. Masa ni baru dr boleh agak EDD biler since I have irregular period.
Insyallah my EDD will be 12th July 08'

Waktu scan dah ada heartbeat, hubby kata dier nampak gak kat screen tu bender berkelip2.... tapi cam biasa aku blur2.

Bersyukur sangat sebab masa first pregnancy dulu, baby seems to be macam tak jadi no heart beat.




12 weeks in pregnancy. I can see my baby clearly. Comel je nampak baby gerak2. The baby so active moving here and there (almaklum la kan ke baby macam dalam swimming pool). That's how I imagine it!

But I still worried so much especially when the baby is smaller in size. With no weight gain at all until 14 weeks, makan masih memilih and vomit easily. I hope the baby will be just fine.
As advised by my sis, I take salindah as supplementary

Anyway please pray for my pregnancy, both mummy and baby

posted under |

2 kata kata:

Nasrul said...

hi

sikuLat said...

wah wah.. ada memblog rupenye.. senyap senyap aje ye..

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments