Baby Shopping Spree

PRU 12 dah lama berakhir.... tapi rentetannya masih panjang. Apa pun alhamdulillah dan semoga menjadi lebih baik.

Abang kata.... berbaloi journey lebih 12 jam balik kg. He satisfied...so did I.

Last week, there was Baby Fair at Jusco Balakong and as advised by kak wati, we bought baby clothes. Jadi kalau last week ada sesiapa nampak a couple yg nampak blur2 menshoppingkan diri membeli baju baby---itulah kami. Disebabkan mak buyung tak larat nak jalan dan berdiri lama2, kami beli baju main rembat je. Comel ambik...comel ambik.

But when you married to accountant, you tend to check the discount tagging much more longer than the clothes itself. The cheaper and "comeler" it is...... hehehe... the more we rembat.

Barang2 lain macam toiletries, barut dan yg seangkatan dengannya kami akan beli sikit2 lepas ni. At least tak penat shopping sangat dan lebih penting lagi tak rasa sangat.

Alhamdulillah, dengan MAPS yg baru diumumkan.... bolehlah simpan utk preparation baby

Dan bolehla simpan sikit utk preparation EBM. Bila buat matematik, bnyk gak nak kena spend utk beli barang2 utk EBM baby, tapi berbaloi. Untuk jangka masa panjang, save sangat2la budget.

Baby pun sihat...itu yg penting. Jadi kalau terpaksa hantar ke nursery, at least baby tak senang kena sakit. Yela sekarang ni bnyk betul jenis2 penyakit kat budak. Sampai naik seram. Nak ambik maid, kang takder privacy lak. But we shall see later. Kalau ada tips for EBM, kindly share with me... Anyway, I'm so luck to be in the same unit with the lactation expertise kak rita, bnyk tips dier share.

Hmm... sometimes I wonder whether the baby could understand our excitement. Kalau abah dier nengok bola, wah bukan main lagi baby duk sibuk dalam perut. Moga baby akan sentiasa sihat dalam perut mama..amin

posted under |

5 kata kata:

ummi said...

baby akak pulak, kalau masuk kedai makan, bukan main ligat lagi dia menendang2. patutlah terover saiz dah..

zuedin said...

ala akak makan bnyk pun maintain. tapi baby saya pun 2 3 menjak ni pun size besar dari due date.... tapi nasib baik naik pada2.

kalau abah nengok bola, cam ada extra trip gi toilet je..hehehehhe

Mya Sakura said...

wahah...shopping for babies stuff..sure best kan..minat bola jugak ke baby akak? boy or girl..?

tpkan kak..biasenye kalo abahnye minat bola..sure anaknye ikut sama..tak kire boy or girl (merujuk kpada tuan yg menaip nih) :p

take care kak..kim salam kat abg din!~

aCiK yAh said...

Assalamualaikum..

Emm,tak pasan lak yg Zue dah ada blog gak. :)
Kalau shopping barang baby, memang tak sedar diri.. so kalau bley jgn beli byk sangat, coz biasanya lepas 2 or 3 bln dah takleh nak pakai..Lagipun, lepas bersalin,lagi ler tak sedar diri tgk dan beli pakaian baby, nak plak time sale.. 'iman' kena kuat!

zuedin said...

mya sakura - rindunya kat wani. sellau gak gi shah alam, sebab kena jumpa supervisor tapi tak sempat dating ye kita. anyway, doakan mummy and baby sihat

cik yah - waalaikumussalam. thanks sudi singgah. tula kena beringat gak nak soping moping ni. nak reserve duit nak masuk umah lagi. rasa tak sabar lak.

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments