Memasak vs Mencekik

Sebagai mummy yang boring tak tau nak buat apa kat umah. So, I surf the net melihat ketereran ("ada ke word tu") orang lain memasak. Tapi akibatnya mummy rasa nak memasak makanan2 berikut (mentekedarah la tu namanya) :

1. Pulut bersama ikan masin
2. Serawa durian
3. Bubur kacang hijau dengan durian
4. Kuih cara berlauk
5. Tahu sumbat
6. Popiah sardin
7. Roti jala cicah kuah kari ayam
8. Trifle

Pikir punya pikir (sambil memikirkan diri yang tak larat nak berdiri lama2, menu berbuka nanti pasti ada kuih karipap (baki ari tu), tahu sumbat dan bubur kacang hijau durian.

p/s - ni kalau hubby tau mesti dier cakap "ala abang baru nak kempiskan perut....ni banyak2 ni mesti abang yang kena abiskan". (Ala sambil tengok Euro malam ni pun bleh isi perut lagi)

Main dish????? lemah sikit nak menjawabnya..sebab takder idea.

posted under |

3 kata kata:

nuun said...

pulut ikang masing kat bangi ada jual pagi pagi

aCiK yAh said...

WAH.. Tu selera mummynya ke baby nya? emmm... boley tahan selera nak berbuka poser la katakan.. apa2pun, take care...

zuedin said...

nuun - terer abg faizal cari blog saya. takper last week dah tibai pulut kat umah auntie kat bangi

acik yah - seleranya macam2. tapi makannya ciput je. bnyk bagi kat jiran dari makan kat umah. updatelah blog. rindu nak tgk baby

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments