First Day at Sabah
































opppps turutan gambar is upward instead of downward.
Well, happy face for mama and 'blur-blur' for wafiy. hello...trip ni sudah cancel berkali2....sajer je bagi tony fernandes kaye that should be self explanatory to see my face
We got RM0 seat during AA airfare
Add on for meals and baggage
Since it was 2 hours journey.....we brought our iPad as our savior
Tgklah abahnya....sengih (fuhhh lega wafiy tak loncat2 dalam kapal terbang - provided lotsa games, upin ipin, etc)
We arrived KK around 12 pm
Rent a car for 3 days (mak aiiih kereta sewa kat sabah mahal sungguh..murah lagi langkawi)
We dashed off to Kundasang
You'll find limited signboard and since sabah is consider quite a big state
Heading to kundasang without any available signage truely confusing
Thank God we had our GPS (in our BB) and map (manual le kirenya ni) to help us
psst - lepas ni kami bleh masuk amazing race la kan
tiap2 petang dalam 1...2 jam KK akan hujan, that's why kabus tebal
Challenging sungguh
nasib baik kami tak tempah T*Resort sebab jalan nak masuk ke resort tgh diperbaiki
Memang takkan duk situ la
and we stayed at Kinabalu Pine resort
Please request for room that facing the mountain
kalau nak tengok peak kena tengok pagi2 dalam kul 5-7 pagi (sini sembahyang awal sejam)
kalau tgk nampak kabus jela
Seriously dari dalam bilik, atas katil pun bleh nampak
Romantik gitu....nevertheless tv channel is so bad
tak yah bukak la ..sesuai utk leisure......honeymoon2 gitu
With Rm200 we got scrumptious dinner and breakfast at KPR too
Not bad la....tak kuasa mak nak cari makan di tgh2 kabus malam2 buta tu
We got soup (sedap wafiy siap hirup2), 2 types of veggie, fish and black pepper beef
kat resort tu ada rumah rabbit (tiap2 ari kami dok melawat rabbit 3 ekor yang besar, gemuk gebu tu)
Tungguuuuuuu utk part 2....


posted under , , |

2 kata kata:

Ummu Auni said...

ada plan honeymoon untuk tambah adik wafiy ker :-P

pergi tempat romantik je, kundasang tu, kabus tebal..hihihi

-ummu amin- said...

zue, kami pun nk g KK this Feb and kebetulan hotel yg awak g tuh samalah dgn kiteorg. food dia sedap ek? cepat2 smbg citer ek.. boleh buat reference

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments