Setiap yang berlaku ada hikmahnya

Memula sekali hubby kata kena update pasal Man U menang.

Kalau jadi peminat bola yg fanatik ni..sanggup ye rupanya tak tido separuh malam :P

Masa hubby dok sonok citer pasal kemenangan Man U tu, baru je bangun tido (ape taknya masuk subuh dah....) Dengar tak dengar je. bla..bla..bla 1-1. Bla...bla..bla..penalty...Bla..bla...bla Man U Menang. hehehhe

Anyway congratulation!!! Seronok sungguh abang part ni. :P. Kiranya kalau kalahla game tu, mau masuk client bad mood je


Alhamdulillah....lulus dah Thesis ari tu. Dah antar yang hard copy kat examiner. Abis juga Master akhirnya .....(tu pun teruja sebab hubby habis Acca. Tercabar woooo. Tak leh jadi ni)

Sebenarnya banyak sungguh kenangan nak menyiapkan study kami berdua.

Firstly - kami tinggal berasingan for the early 9 months of our marriage. Hubby kat KL, sorang lagi kat melaka (nasib baik dekat dan masa tu jd lecturer yg timenya amat flexible. Rasa tak der klas je balik KL). Sedih sangat masa tu, tapi pengalaman duduk berasingan menyebabkan kami lebih menghargai satu sama lain.... Manja pun lebih2 hehehehe (ke ngada2. Ala tak kisahla) ..sampai sekarang tau.... and hopefully sampai bila2

Secondly - hubby started his Acca first followed by me. Register klas selepas sebulan kawin. Just imagine, dahla weekdays duk jauh, biler weekend lak ari sabtu the whole day ada klas kat UiTM. Ahad je free. So hubby pun dengan baik dan rajinnya akan hantar, tunggu dan balik sama2 tiap2 minggu. Adalah dimaklumkan kalau kelas start kul 11 abis kul 8. Cian hubby...dia pun naik boring duk kat UiTM tu. Tapi dia sambil study atau siapkan kerje. But we survive....:) Abis klas je terus dating kat mana2. Ahad lak memang spend the precious time together

Thirdly - dah takder rezeki. Masa kami tgh hectic dengan duk jauh, kerje dan belajar...we lost our first baby due to miscarriage. Dahla masa raya.... tapi Allah Maha Pemurah. Allah gantikan dengan yang lebih baik bila kami benar2 bersedia. We just counting days for Jr. Doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar ye

Alhamdullillah....dua2 dah abis. Rumah pun dah nak siap..insyaallah hujung tahun ni... boleh masuk bertiga. Tak sabor rasanya..... hubby cakap weekend je nak jogging ngan Jr. keliling kawasan umah...Exercise gitu (ala sebenornya nak mengempiskan perut hihihihihihih + tambah stamina)

Tapi dalam pada tu, Allah duga lagi..... I am diagnosed to have mild athma due to bad cough. My late mom used to have it... so was I masa kecik2 dulu. Tak sangka kena lagi. So doc suh pakai inhaler sampai batuk elok. Tapi sebab tak pandai pakai, kena pakai aero chamber biar jadi mudah.
Apa pun bersyukur sangat dengan segala nikmat-Nya dan segala yang berlaku ada hikmahnya


posted under |

3 kata kata:

fadznida said...

Pepatah kata,besusah-susah dulu bersenang kemudian, Insya Allah.

Congrats to both of you. Dah complete tertiary study.

Rumah baru kat area mana ?

-c0rd-

Norhazwanie CM said...

yup..agree with abg cord..bersusah2 dahulu..bersenang2 kemudian.. InsyaAllah..

and congrats jugak...bila Jr. akak nak "mai" ? hehe..

zuedin said...

umah baru kitorang kat Sungai Sekamat, Kajang. Dekat je ngan umah sekarang....saja pilih area kajang, sebab dah biasa sangat...since 1998 katakan.....nanti sudi sudilah datang untuk kenduri naik rumah baru nanti.....insyallah dalam lepas raya camtu....

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments