... Home SWeeT HoMe

Mama is back....nyeh nyeh (tangan dan perasaan memang tengah gatal nak memblog)

Alhamdulillah ......abis dah pantang. Tak der per sangat, ok je. Makan pantang2 pun redha telan sedap je..maybe sebab masa pregnant dulu makan memang tak lalu... tapi sekarang selera memang kengkadang tu mencanak2 sampai boleh kalahkan hubby makan. Ni pun dah makan cam biasa walaupun ada beberapa benda masih tak berani nak telan. Cam telur, nenas, tapai, labu dan beberapa menatang lagi. Almaklum ...kalori diperlukan untuk 'nenen' wafiy yg sejam, 2 jam sekali nak 'melekat je'. Isk ..isk control2 makan tu.

Ni pun baru je telan pizza(why2 naper pizza. nape tak masak. Jawapannya....gas di rumahku baru je abis sedangku tengah nak masak carbonara. Barang di dapur semua perlu di masak atas dapur gas..melainkan rumahku ni landed property..dah buat ayam barbeque dah jawabnya. Sebelum tu call McD takderlak delivery sampai sini. ish ish. Sib baik pizza ada delivery.. siap dapat kurang RM5 sebab datang 40 minit dari masa order..dier janji setengah jam..untung mummy :) )

Balik ahad lepas, tp baru sekarang dapat memblog. Sebabnya.....

1. Umahku takla seperti dilanda garuda atau dipukul taufan narjis... tapi biler ' si bujang' tak sempat kemas umah for 6 weeks..paham2 jela. Memula masuk ...kuatkan semangat..hehehehe
2. Heroku mesti nak nengok muka mama dier. Kalau tak dukla merengek. Nak kawan je sebenonya si kecik ni... Akhirnya mama letak depan tv..... kuatkan sikit bunyi cam paham je dier esp kalau iklan meriah2. ni pun sempat memblog sebab wafiy tengah di alam mimpi
3. Settlekan mender2 cam cari pengasuh - kakak tu duk tingkat 4, kitorang tgkt 5 senang sikit. Dier pun ok je nengoknya..moga2 semuanya selamat

Banyak nye nak tulis...lek lek sikit (amaran pihak kerajaan - kalau boring sila tutup window ni dan buat semula kerja anda)

Time ber2 kat umah ni and time wafiy tido, rindu lak kat kg. Nenek dan atuk dah pakat sayu.sedih je masa kami balik. Maunya tak. Si atuk yang temankan kami tido for 6 weeks biler abahnya takder.. orang kata tak elok tinggalkan orang pantang sorang2. hehehehhe manja je tu. Neneknya lak petang2 main buai ngan cucu..pastu duk borak2 ntah apa ntah. Cucu nya lak rajin menjawab. (ala bahasa dier la tu.by cooing - goos, gurgles, and grunts) sadis sadis. Ni wafiy dengan mak su dier. Tu nak UPSR tak lama lagi, tu sebab sambil pok pok wafiy, sambil baca buku sambil tido. huuhuhhuhuhu

Parenthood journey is so adventure....yet so exciting..
Funny at one moment I cried when my baby had his first choking experience.. flu..tercabut tali pusat..... bekas BCG bernanah ..kena gigit semut (tho just a lill bit... ) ---- eee series ngarut mak si wafiy ni

Dulu time cuti kat umah memang boring. tapi sekarang tidak lagi. Sib baik sempat abis belajo. Terima kasih banyak2 le my supervisor. I owe u so much. Kalaulah tak kerana keyakinannya... memang tak siap lagi masterku.. dan lagi challenging la nak menyiapkannya.

Nampaknya si hero dah bangun. Need to go....

posted under |

4 kata kata:

Suki Cida said...

hye... welcome back! baby sangat comel... hahah patut besarkan sikit sbb gamba kecik la zue... nak tengok muka zue ke muka din... heheh... banyakkan citer baby yek... let him read your blog one day... hugz and kiss for baby ok

fadznida said...

hehe... welcome to the parenthood world !!!

ummi said...

ibu yang ketagih memblog ni mmg banyak di alam semesta. ada org tu sambil memblog sambil menyusukan anak. adalah orang tuuu....

zuedin said...

suki cida - thanks. nanti kite interprame lagi muka si hero

fadznida - yes the journey has begin

ummi - hmmm...saya pun sebenonya adaa gak buat gitu ..keh keh keh.. hubby cakap...nilah akibat zaman cyber

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments