Seronoknya....

Seronoknya biler puasa kali ini kami sambut ber3. Tahun pertama sambut sorang kerje kat Melaka sorang kat KL, ala2 bujang gitu. Tahun ke-2, kami sambut berdua je. Tahun ni ber3. Alhamdulillah biler kompeni bagi balik awal, mama sempat la prepare makan buka utk sekeluarga. Tercapai juga hajat, tho kadang ada masak simple2. (Tu pun sib baik hubby tolong kan...kan...) Ada la gak beli kat luar dalam 2 3 kali. We admit it is expensive especially when you bought those at TTDI (nak buat guano, ofisku di situ). Lagi satu, anak tekak kami macam tak bleh nak terima sangat. Mesti ada lebih walau kami bli sikit je. Sikit pun kuih mesti ada 2 jenis, lauk 2 jenis dan sayur. Kalau tak cecah at least RM15 tak sah. Isk isk...

Seronok juga sebab atuk Sabak dah kluar dari spital semalam lepas kena warded for 2 weeks. Cian separuh puasa duk spital. Memang kami selalu datang lawat dan antar makanan buke..tapi manala nak sama makan kat umah. Semalam lepas my sis ambik kat spital, terus buat permintaan nak makan ayam kampung..... Tu pun kami duk tak bagi gi terawih kat mesjid, yela malam bukannya mata tu clear sangat. Buat terawih kat umah ngan bonda pun apa salahnya. So tak sabar nak balik kg weekend ni... Bleh hubby bawa bapak gi mesjid, pasang pelita keliling umah, main mercun sakan (ok hubby spend RM1++ nak beli mender2 mercun ni, isk isk isk kalau buat mencekik best tu). ---->Alasan - ala nak main ngan bebudak ni. Apa salahnya belanja diorang . (Belasah la bang)

Seronok juga sebab dengan lagi 5 hari nak raya ni... mama masih mampu beri exclusive BF kat wafiy dan tambah stok lagi. Alhamdulillah. Peti sejuk makin tak muat. Ayam dan ikan makin menepi dan menyelit2. Nak buka freezer pun kena ati2 kalau tak mesti sakit kaki sebab bnyk frozen EBM yang tergolek2 jatuh keluar. Sakit woooo apetah lagi yg hak 7 oz tu. Syukur sangat2. Biler ada citer yg pasal contaminated milk kat China tu, makin semangat nak teruskan BF. Hmm ada gak bagi hint kat hubby bli deep /chest freezer. Tapi tgkla nanti. Moga Allah panjangkan rezeki wafiy.

We went for 3rd month jab last weekend. Sekarang wafiy dah 6.2 kg. Lahir - 3.25 kg, 1 MO - 4.1kg, 2 MO - 5.3 kg, 3MO - 6.2 kg. After jab, wafiy tak demam or cranky pun. Baik anak mama ni. Cuma kadang2 tu biler tido awal sangat, biasala kul 3 pagi dah bulat matanya ajak abah ngan mama borak. huhuhu sib baik dier pesen bukan jenis nangis. Biler kami letak Mr Bee (bee toy) dier bleh layan borak lama tu. Belasah la..

Last weekend, jumpa kawan2 uni dulu anas, kak herni + irra and her sis kat umah irra. Host 'prepare' nasi beriani kambing tuh. Mama bawa trifle.. kak herni bawa sayur campur yg pakcik aka azlan masak and anas kuih muih. Wawa tak dapek nak datang. takperla lain kali ye dear.
Best best... borak tak hingat punya. Last kami semua jumpa masa mama preggie 6 months. Nanti raya kiter jumpa lagi ye geng

Tapi cian lak rasa sebab MOYANG pompuan wafiy yang kat kelantan sakit lak. Kat kelantan even ada ATAS MOYANG lagi. Kire wafiy ni pangkat piut la dah. So MIL tak sempat prepare paper. So, jap lagi mama nak gi bli biskut kat pasar TTDI. Not bad. Hubby nak gi tgk kat Jalan TAR esok. Isk dier dah start cuti..mama je belum. Tho takder per nak buat kat ofis.......sabor sabor

Ramadhan semakin sampai ke penghujung. Ya Allah.... kurniakanlah kami kekuatan untuk menambahkan amal ibadah kami. Jauhkanlah kami dari menjadi hambaMu yang lalai.. Amin.........

posted under , , , |

1 kata kata:

Suki Cida said...

Selamat menyambut aidilfitri buat zue, din dengan baby... wahhh seronok yeh ada baby... wify ada collection la tahun ni...

Semoga ceria ok...

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments