Travel with Baby



How do you plan to travel with your kids especially with your baby?
I plan my travel ahead especially when the trip is such a long journey (400++ km----balik kelate)

Firstly, since we are using car seat…please make sure that you have sufficient toys to entertain you baby (especially when you don’t have older kids to entertain and look after the baby)

Tgk mama wafiy angkut semua kawan2…gajah, mr bee, toin toin and many more (Nasib baik sedar diri kalau keretaku besar lagi mau ku angkut satu bakul kui kui kui)

It is more advisable to travel with the baby in the car seat. It is safer……kalau setakat pegang2 ni takut ada yg terjatuh atau yg tercampak

Tapi kan kesian lak kat baby kan duk lama2 dalam car seat.. so you need to stop at least after few hours of journey. Orang tue pun kalau duk lama2 mau cram montot oooo

Next, is the food. Mama tak bagi wafiy makanan dalam tin tu, semua buat sendiri. So how to settle with that? Mama prepare makanan wafiy siap2 dan bleh makan kemudian. Another option is, mama gives wafiy fruits eg banana, manggo. Lenyek je guna sudu. Sodap pun sodap. No preservative added



posted under , , |

4 kata kata:

-ummu amin- said...

montelnyer wafiy! cam dah tak muat pulak car seat tuh :) kiteorg baru nak belikan amin car seat sbb umminya dah tak larat nak pangku amin bila perut dah besar nnt.. selama nih blk kg mmg pangku jer, tapi sendiri mau ingatlah, cramp kaki dibuatnya, non stop 4 jam blk jb

Zuedin said...

welcome welcome...bukan tak muat . tu. tapi mama wafiy buh bantal bawah montot wafiy..kami beli convertible car seat in which tak yah bli car seat yg lain sampai bearat 35 pounds

Mya Sakura said...

why is he soooo cute..?? hahaha..comel laa wafiy ni..geram tgk.. :p

Zuedin said...

comelll???????????
malu malu au au au

ala baby will always chummmmmel
dah besar ensem lak wakakakakaka

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments