Kalau kiter susah ada orang tolong tak

Kalau kiter susah ada orang tolong tak?

Susah kan nak jawab persoalan tu...first thing mesti kene check the situation kan

Ari ahad on the way balik dari kampung keta hubby rosak....gear keta jem kalau dah jalan jauh
Nasib baik kami drive dua-dua keta..sebab ari jumaat tu mama balik awal skit. Ambik wafiy dan drive ke ofis abah. Dari sana bawak satu keta je

Nasib baik masa keta hubby tak bleh jalan tu dah memang kat Stesen Minyak Shell kat Grand Saga. Maka kami laki bini pun tolakla keta ke tepi. Wafiy??? Pemerhati yang penuh takjub melihat kekuatan mama dan abahnya

Time kami nak solat kat surau Shell tu dengar ada suara menjerit2

Rupanya ada 2 lelaki bermotosikal sambil bawak PARANG PANJANG nak belasah laki india yang bawak Merc ni (laki tu tgh isi minyak). Siap ada adegan lari2 sambil dikejar motor siap dihayun parang (macam tgk live drama pun ada). Nasib baik takder paper yang putus..kalau tak sah abah pitam

Hubby dah cuak sebab bilik solat kan asing2, dier dah ready kat luar kot nanti orang yang mengamuk tu buat cubaan nak masuk bilik solat pompuan (yang ada mama dan wafiy je waktu tu). Semua orang yang ada kat Stesen Minyak tu memang tak brani nak tolong, samada tengok je atau larikan diri.

Elok kami abis sembahyang laki India tu datang balik dengan tangan berdarah2. Few person tolong bagi ubat.... then he drove away

Memang tak dapat dilupakan. Mama pun terfikir...patutla banyak kes2 ngamuk macam ni tapi tak saper berani tolong. Memang tempah maut..

Apa pun kami bersyukur sebab takder jadi paper
Keta hubby pun dah elok semalam..adehhhhh mungkinkah si merah kami kena tukar ????

posted under |

4 kata kata:

sikulat said...

uih.. takotnye orang libas libas parang suke suki aje skrang kan.. berani sungguh melakukan jenayah .. huhuh.. menakutkan.. alhamdulillah tak masuk 'paper' kes di situ..

hernie said...

zueeee... nak serbu rumah zue buka puasa sana bleh? ingat nak ajak wawa/irra/sekdah/sape2 lagi la yang berkenaan... lama btul tak jumpa korang

Zuedin said...

kak semah - kitorang pun ala2 berpeluh gak tengok. cuak giler...kire kalau jadi kes polis kitorang memang sah saksi la

kak herni - jemput2. tula ku pun dah calling sekdah ngan irra. nanti kiter set ye....susahnya nak contact kak herni...blog takder..ari tu email pun tak jawab

hernie said...

eh? tak jawab eh? ni mesti jawab dalam mimpi ni sbb mcm dah konfiden dah reply emel tu, haha. Waktu zue emel org kat dlm spital, aiman admitted. 4 sept ok?

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments