Home Sweet Home

Alhamdulillah..semalam mama dengan jiran sebelah a.k.a acik yah pergi ambik kunci. Hubby kami sibuk..maka sebagai isteri yang independent dan berniat membantu suami tersayang (kalau tak bangga abei sayangku tak taula ...:P), maka kami pun pergilah berurusan dengan developer sebab nak ambik kunci umah.

Umah ni lambat sikit dapat cf nya though dah siap lama. lambat sebulan lebih la gitu. Apa pun developer ni kire okla workmanshipnya...umah pun terjual murah akakakka. Kalau kat Bangi umah besar ni dah range RM280K. Kalau kat SP setia ke mana2 developer yg terkenal dah RM330K ke atas. Ni projek ke-2 developer Taman Pinggiran Sekamat selepas Taman Sri Jelok. Sekarang tgh takder projek sebab nak crisis economy kan lagipun tu developer tu tak dapat untung macam yg dier jangka. Abih je jual umah yg 30 unit tu, arga barang semua naik. So developer kena absord the other cost (hopefully dier tak guna barang murah..tapi based on our and also our neighboursnye inspection..mematuhi tahap piawaian :))

Kecik je kan tamannya, ada 30 unit umah je.29 malay dan sorang india. We are the youngest couple. Ada yg kerje polis, KWSP, Socso, doctor even LHDN (bab ni berpeluh ku nak berkenalan). Dah kenal 3, 4 jiran semua nak masuk umah next month. Takper2 kami lambat lagi...makluman ye kalau kami pindah awal pun still nak antar wafiy kat pengasuh sekarang, so baik pindah lambat sikit. Lagipun umah sewa sekarang bayar 300 je :) Flat la katakan. Langgar bontot gitu..

Umah kami dekat dengan sekolah kebangsaan dan sekolah agama. Belok kanan sekolah kebangsaan, sebelah kiri sekolah agama. Kalau naik beskal tu kira macam dari Plaza Pantai ke Annexe (Rasa dekat lagi sekolah2 tu). No bukit2 aaa, jalan rata (kira wafiy gi school naik bicycle le ekekekekke) .

Hmm bnyknya nak buat biler pindah umah. Ada sesaper nak tolong???

posted under |

3 kata kata:

aCiK yAh said...

Salam Zue..
alah, dalam gambar tu tak nampak umah acik la...
hehehe.. tak pe2, tak lah glamour sangat.. kan kan kan...
hehehhe..

luna said...

wahh...
zue dah beli rumah
nak juga nak juga...keh keh
tapi 30 rumah tu sume dah terjual ye?
keh keh...
(tak sedar syiling tak penuh tabung lagiiii)

zuedin said...

acik yah - umah ku juga tidak nampak. nantilah ku bubuh bling bling baru tunjuk :P

sue (luna) - semua aboh dah jual. ala tokey cd mesti beli umah lagi besor sebab nak kena simpan stok cd yg berkotak2 tu (ala tokey maner main siling)

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Mama

My photo
KL, Malaysia
Mama wafiy dan wifey zudin
There was an error in this gadget

Followers


Recent Comments